Gavedugnad for Evangeliesenteret

I forbindelse med Evangeliesenterets 20-årsjubileum oppfordres alle pinsemenigheter i Norge til å gi 10.000 kroner til senterets arbeid.

- En passende jubileumsgave i en vanskelig tid, mener initiativtager Thorstein Grotbæk, til daglig forstander i Evangeliesalen Berøa i Oslo.
Om kort tid vil han sende ut et brev til alle landets pinsemenigheter. I brevet oppfordrer han menighetene til å gi en gave til Evangeliesenter i forbindelse med 20- års jubileet, som skal feires til helgen.

- Vår menighet har bestemt å gi en gave på 10.000 kroner, og vi oppfordrer alle landets pinsemenigheter til å gjøre det samme. Anslagsvis er det rundt 300 pinsemenigheter i dette landet, med smått og stort. Hvis flesteparten av disse blir med på dette, vil det utgjøre et betydelig beløp, sier Grotbæk. Han kommer til å offentliggjøre den spontane innsamlingsaksjonen under kommende søndags jubileumsfest i Oslo Spektrum.

Takknemlighet og støtte

- Dette er ment som en støtte til Evangeliesenteret i en vanskelig tid. Vi vet at senteret nå opplever en inntektsvikt, blant annet fordi Ludvig ikke kan reise rundt i menighetene og samle inn penger, slik han har gjort tidligere. Det vil trolig bety et bortfall av inntekter på mellom tre og fire millioner kroner i år. I en slik situasjon mener jeg menighetene, som faktisk har et eierforhold til Evangeliesenteret, må ta et ekstra ansvar, sier Grotbæk, som er forstander sammen med Ludvig Karlsen i Evangeliesalen Berøa.

Thorstein Grotbæk mener for øvrig at en slik gave er helt på sin plass i et jubileumsår.

- På denne måten kan vi vise vår takknemlighet for alt det Evangeliesenteret har tilført både våre menigheter og landet vårt generelt i løpet av disse 20 årene. Den innsatsen er det uansett umulig å verdsette med penger, sier Oslo-forstanderen. I og med brevet en nå ikke er sendt ut til landets menigheter, har han ikke mottatt noen reaksjoner på initiativet, men han kan fortelle at det var stor enighet om jubileumsgaven i hans egen menighet.

Tøff tid

I Evangeliesenteret blir forslaget til jubileumsgave naturlig nok mottatt med glede og takknemlighet.
- Thorstein Grotbæk la nylig forslaget frem for vårt styre, og vi mottok det med glede , sier økonomiansvarlig Monica Karlsen. Hun viser til en sommer med tøffe tak økonomisk, hvor man blant annet så seg nødt til å selge unna enkelte av sentrene, og hun kan fortelle at Evangeliesenteret nå jobber med å finne tiltak for å avhjelpe den anstrengte situasjonen.

- Det er derfor svært hyggelig at også andre tar initiativ og viser oss sin takknemlighet og støtte på denne måten, sier Karlsen.

Svingende inntekstkurve

Også daglig leder Lise Karlsen setter pris på Grotbæks initiativ.
- Evangeliesenteret er jo hele tiden avhengige av frivillige gaver for at det skal gå rundt økonomisk. I en tid hvor Norge stadig blir rikere og rikere, er det dessverre ikke alltid slik at folk gir mer og mer av den grunn. Vår inntektskurve svinger en god del fra år til år, men enhver gave som kommer inn er svært kjærkommen, understreker Lise Karlsen.

Thormod Iversen