Aksjedramaet i MentorMedier fortsetter

Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange slår fast at den omstridte avtalen om aksjesalg mellom Mentor Medier og tidligere konsernsjef Helge Simonnes er gyldig inngått.

Striden omkring Mentor Mediers aksjeavtale med Simonnes går inn i en ny fase i dag når en 32 sider lang rapport om avtalen presenteres på Mentors ekstraordinære generalforsamling.

Styret i Mentor Medier AS har orientert alle sine aksjonærer om framleggelsen av rapporten Steenstrup Stordrange DA har laget. Oppdraget var å gjennomgå «de faktiske forholdene knyttet til avtalene mellom Mentor Medier og Helge Simonnes».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Simonnes gikk av som konsernsjef i Mentor ved årsskiftet, og i november meldte han fra om at han også vil gå av som sjefredaktør og administrerende direktør i avisen Vårt Land som eies av Mentor Medier. Han gikk av som administrerende direktør med umiddelbar virkning, men sitter som redaktør inntil en erstatter er funnet.

Aksjestrid

Presentasjonen av rapporten skjer på den andre ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier på under et halvt år. Det ble innkalt til ekstraordinær generalforsamling 2. juli etter krav fra Mentor Mediers største aksjonær, Mushom Invest AS.

Dette skjedde etter Helge Simonnes´ avgang som konsernsjef. Han ønsket da å benytte seg av en avtale som ga ham rett til å selge sine aksjer tilbake til Mentor Medier for 11 millioner kroner.

Dette fikk Mushom Invest AS til å reagere. Selskapet har kjøpt seg opp til en eierandel på 10 prosent, og kunne derfor alene kreve ekstraordinær generalforsamling.

Mushom Invest fremmet forslag om at generalforsamlingen skulle vedta at alle aksjonærer skulle behandles likt. Dagen før generalforsamlingen ble imidlertid forslaget trukket, og generalforsamlingen ble i stedet til et informasjonsmøte.

– Balansert ulike interesser

Styreleder Håkon Jahr i Mentor Medier skriver i sin presentasjon av innholdet i Steenstrup Stordranges rapport at styret gjennom endringer av opprinnelige avtaler med Simonnes har balansert hensynet til ivaretakelse av aksjonærenes interesser med ansvaret for å sikre at ledelsen og de ansatte har de nødvendige rammebetingelser.

«Avtalene ble mer økonomisk gunstig for Mentor Medier, samtidig som Helge Simonnes ble gitt en økonomisk oppside gjennom aksjesalg som kompensasjon for tapte pensjonsinntekter», sier rapporten.

Konsernet skal ha spart mellom 7,8 og 13,1 millioner kroner på de reforhandlede avtalene med Simonnes.