DEKNING: To israelske kvinner
...
DEKNING: To israelske kvinner søker dekning i et tilfluktrom i en kibbutz like ved gazagrensen. Tirsdag ettermiddag gikk rakettalarmene i ett sett i området. Foto: Tsafrir Abayov, AP Photo / NTb scanpix
Minst seks israelere skadet i rakettangrep
Del
I ettermiddag har rakettalarmene gått nærmest i ett i israelske landsbyer og kibbutzer ved Gaza.

Som svar på angrepet tirsdag morgen, der 28 granater ble skutt mot Israel, bombet Israel i ettermiddag rundt 30 mål på Gazastripen.

Blant målene var det baser som tilhører Hamas og Islamsk Hellig Krig. Den israelske hæren ødela også en terrortunnel som strakte seg 900 meter inn på israelsk territorium, like ved grenseovergangen Kerem Shalom.

Stanset prosjektiler

Samtidig ble det skutt en rekke nye raketter og granater fra Gaza mot mål på israelsk side av grensen. Israelsk rakettforsvar klarte å stanse rundt 25 prosjektiler, men under ettermiddagens angrep ble ifølge israelske medier flere israelere lettere eller moderat skadet da de ble truffet av splinter.

Yedioth Ahronot melder tirsdag ettermiddag at det totale antallet skadde på israelsk side er kommet opp i seks, og at én person har fått hodeskader. De skadde blir behandlet på ulike sykehus, blant annet i Beersheva.

I grensebyen Sderot ble befolkningen i ettermiddag bedt om å holde seg i umiddelbar nærhet av tilfluktrom.

Kraftig respons

Statsminister Benjamin Netanyahu lovet tidligere i dag at Israel vil gi en kraftig respons, og at det er Hamas sitt ansvar å stanse angrepene.

Gazastripen styres av Hamas og Israel regner islamistbevegelsen som ansvarlig for alle angrep mot Israel som utføres fra området.

Ny taktikk

Kommentator Amos Harel skriver i Haaretz at Hamas nå later til å ha skiftet taktikk. I lang tid har bevegelsen avstått fra å skyte raketter mot Israel og den har også hindret andre terrororganisasjoner i å gjøre dette.

Selv under masseprotestene har Hamas unnlatt å skyte raketter, sannsynligvis for å opprettholde bildet av at det er snakk om et folkelig opprør, skriver Harel.

I Israel er det nå spenning knyttet til hvordan den nye taktikken vil spille inn når masseprotestene etter planen fortsetter fredag.

paywall
paywall
paywall
paywall