POLITIANMELDT:Kirkevergen i Tr
...
POLITIANMELDT:Kirkevergen i Tromsø har bestemt seg for å anmelde sportskjeden som ulovlig har brukt Ishavskatedralens kirkevegger til å annonsere sin ankomst til byen. Foto: wikimedia commons
G-max gjorde kirkevegg om til reklameplakat
Del
En sportskjede har satt sinnene i kok blant kirkefolket i Tromsø. Gmax valgte lørdag nemlig å annonsere sitt inntog i byen på veggen til det kjente landemerket Tromsdalen kirke - også kjent som Ishavskatedralen.

Stuntet var ikke avtalt på forhånd, og kirkevergen reagerer kraftig på at noen tar seg til rette på en slik måte.- Dette er helt uakseptabelt. Jeg har snakket med menighetsrådet som deler min mening. Vi finner oss ikke i dette, og saken kommer til å bli politianmeldt, varsler kirkeverge Krstin Stang Meløe.Kirkebygget eies av Tromsø sogn, og det er menighetsrådet som bestemmer over bruken av bygget.- Vi kan ikke la aktører ta seg til rette slik, man skal ikke drive med kommersiell reklame på et kirkebygg, sier Meløe til itromso.noHun understreker at menighetsrådet ikke har fått noe forvarsel om at reklamen skulle prosjekteres på kirkeveggen.(Dagen)