Frp krever garanti for redusert innvandring

Venst­re og Kris­te­lig Folke­par­ti kal­ler ul­ti­ma­tu­met eks­tremt, uhel­dig og uklokt.

Frem­skritts­par­ti­et ga­ran­te­rer at inn­vand­rin­gen vil gå ned hvis de blir med i re­gje­ring. Venst­re og Kris­te­lig Folke­par­ti kal­ler ul­ti­ma­tu­met eks­tremt, uhel­dig og uklokt, skri­ver Dag­bla­det.

Frps inn­vand­rings­po­li­tis­ke tals­mann, Mor­ten Ørsal Jo­han­sen, står bak ga­ran­ti­en, og sier at par­ti­et ikke vil sitte i re­gje­ring hvis de ikke får gjen­nom­slag for dette. Der­med går han langt i å av­ly­se en fire­parti­re­gje­ring med Frp, Høyre, KrF og Venst­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- At inn­vand­rin­gen går ned, vil vi ga­ran­te­re. Hvis vi ikke får til det, blir det vans­ke­lig å sitte i re­gje­ring. Det er så vik­tig for Frp og våre vel­ge­re, at der må vi inn­fri, sier han til Dag­bla­det.

- Vi fore­slår al­ders­gren­se og andre kri­te­ri­er for fa­mi­lie­inn­vand­ring, og re­strik­sjo­ner på ar­beids­inn­vand­rin­gen. Vi vil for­hol­de oss til FNs men­neske­retts­kon­ven­sjo­ner, men vil se på hvor­dan andre land, som Dan­mark og Fin­land, for­hol­der seg til disse, sier Jo­han­sen.

Venst­re-le­der Trine Skei Gran­de og inn­vand­rings­po­li­tisk tals­mann i KrF, Geir Bekke­vold, av­slår Frps ul­ti­ma­tum.

- Her ut­gjør Frp en eks­trem yt­ter­lig­het. Jeg mener at en re­gje­rings­for­hand­ling star­ter med at noen snak­ker sam­men. Jeg mer­ker meg at de har en litt annen til­nær­ming, sier Gran­de.

- Det er uhel­dig og uklokt at han går ut og stil­ler slike ul­ti­ma­tum nå, sier Bekke­vold.

Les også
Carl I. Hagen vil ha innvandringsdepartement