SPARKET: Ali Karimi ligger på tredjeplass på lista over spillere som har scoret flest mål på det iranske landslaget. Nå har han fått sparken fra klubben Steel Azin FC.

Fotballspiller fikk sparken for ikke å faste

Fotballspiller Ali Karimi har fått sparken fra den iranske klubben Steel Azin FC fordi han ikke fastet i muslimenes hellige måned ramadan.

Ifølge engelske The Independent ble midtbanspilleren Karimi i 2004 kåret til årets spiller i Iran og ble kalt Asias svar på Maradona.
Nå skriver fortballklubben på sine hjemmesider at de har vært nødt til å sparke en av sine spillere fordi han nektet å adlyde og fordi han nektet å faste under ramadan.
Ali Karimi ligger på tredjeplass på lista over spillere som har scoret flest mål på det iranske landslaget. Han spilte også to sesonger for Bayern München og fikk med seg 50 kamper og fire scoringer for det tyske storlaget.

Ikke noe galt

På sin egen hjemmeside nekter 31-åringen for å ha gjort noe galt. Han skriver at han er muslim og at han tror på religiøse spørsmål.
På hjemmesiden er han også sterkt kritisk både til klubben som har sparket ham og, ikke minst, til klubbens president, Mostafa Ajorlou. Han er tidligere embedsmann i Irans Revolusjonsgarde.
Ali Karimi spilte forrige sesong med grønt armbind som symboliserer motstand mot president Ahmadinejads styre i Iran.