Seks overlevende funnet etter flystyrt i Colombia

Et charterfly med 81 mennesker om bord, blant dem et brasiliansk elitelag i fotball, har styrtet nær Medellin, nordvest i Colombia. Seks overlevende er funnet.

– Det vi vet foreløpig er at flyet hadde 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord, inklusive fotballaget Chapecoense.

Ifølge myndighetene har politiet ankommet, og gjør alt de kan for å gi assistanse, siden det meldes om seks overlevende, skriver Medellíns internasjonale flyplass i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyet var på vei fra Brasil, og det mellomlandet i Bolivia før det styrtet i Cerro Gordo-området i Colombia, omtrent 50 kilometer unna Medellin.

– Tom for drivstoff

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket styrten, men Colombia har de siste timene vært rammet av kraftig regnvær og torden.

Borgermesteren i landsbyen La Ceja antyder at flyet kan ha gått tom for drivstoff.

– Det virker som flyet har gått tom for bensin, sier Elkin Ospina.

Elitelag

Fotballspillerne om bord i flyet tilhører det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil og var på vei til Medellin for å spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med europaligaen i Europa.

Borgermester i Medellin, Federico Gutierrez, betegner styrten som en stor tragedie.

– Det er en tragedie i svært stor skala, sier han til Blu Radio på vei til fjellområdet utenfor byen der flyet antas å ha styrtet ved midnatt lokal tid. (©NTB)