Utfordrer 2000 unge til kamp mot slaveri

Store forventninger til ungdomsfestivalen Get Focused, som arrangeres i Tønsberg denne helgen.

– Vi gleder oss over muligheten til å ta imot enda flere ungdommer, sier initiativtaker og grunnlegger Kristoffer Stokke.

Get Focused flytter i år tilbake til Eik i Tønsberg, der det hele startet i 2002 – til nybygde Fix Arena. Årets festival består av idrett, kurs, konserter, møter og sosialt fellesskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samlet inn penger

Get Focused ønsker å utfordre og utruste kristne og ikke-kristne ungdommer til å ta urettferdighet på alvor, og oppfordrer unge til å leve liv som får betydning for mennesker rundt seg.

For tredje år på rad bidrar ungdommene på Get Focused til å avskaffe menneskehandel i Norge. I tillegg til å lære om problematikken, samlet tenåringene inn over 430.000 kroner under fjorårets festival.

Rammer millioner

Det finnes mer enn 45 millioner slaver i verden, ifølge Global Slavery Index. 1, 2 millioner av dem er i Europa.

– Det finnes også en rekke slaver i Norge. Kampen mot menneskehandel er ikke over på ett år eller to. Derfor fortsetter vi engasjementet for dette, sier Maren Sophie Øyen.

Hun er lederen for ungdommenes rettferdighetsinitiativ, Get Involved. Siden starten i 2002 har festivalen vokst stort, og får tilreisende ungdom fra hele landet. De siste årene har rundt 2500 personer samlet seg i Tønsberg for festivalen.

– En bevegelse

Siden 2007 har ungdommer på festivalen fått inn godt over 3,5 millioner kroner til ulike veldedige prosjekter.

Pengene har blant annet gått til å bygge skoler i Etiopia og Kenya, til brønner med rent vann til fire landsbyer i Afrika, sørget for at ti jenter er ute av sexslaveri i India og bidratt med mat og gaver til hundrevis av rusmisbrukere i Norge, opplyser festivalen i en pressemelding.

– Mer enn en ungdomsfestival er Get Focused en bevegelse for enhet blant kristne og for å vise Guds kjærlighet til mennesker de møter i hverdagen, sier Stokke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.