"En av Norges mektigste synsere"

Dagen/Magazinets faste spaltist Hege Storhaug er kåret til en av Norges mektigste synsere.

I romjula har Dagbladet kåret hvem som har mest makt i Norge innen blant annet politikk, media og i rollen som synsere. Kåringen er foretatt av et eksternt panel. Informasjonsleder i HRS, Hege Storhaug, er pekt ut blant de ti mektigste synserne.

- Nesten i enhver debatt

Dagbladets panel bestod av Sigurd Grytten, Anne Kari Lande Hasle og Gunn Ovesen. Grytten leder samfunnsavdelingen i PR-byrået Burson-Marsteller, og er tidligere stortingsrepresentant for Ap og leder av Europabevegelsen. Lande Hasle er departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, mens Ovesen er direktør i Innovasjon Norge.

Panelet sier dette om hvorfor Storhaug er pekt ut som en mektig synser: "Er i nesten enhver debatt der hijab, tvangsekteskap og æresdrap er tema. Ikke like sentral som i fjor, men vil være fremst i kampen mot islamisme."

Fast spaltist

Hege Storhaug har vært fast spaltist i Dagen/Magazinet siden mai i 2007 under spalten "Frisparket".

Hun stiller som fast kommentarskribenter sammen med tidligere statsråd Kristin Clemet (H) og stortingsrepresentant Hallgim Berg (H). Tidligere Stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF), Ulf Ekmann, Nina Karin Monsen, Espen Ottosen.

I siste spalte gikk hun i rette med Islamsk Råd Norge og Muslimsk Studentersamfunn som sliter med å ta avstand fra dødsstraff for homofile i Iran.

Og Storhaug skriver at hun ikke kan se for seg at fremtredende konservative kristne skulle få seg til å si:

"Nei, det kan jeg ikke svare på. Dette er et teologisk spørsmål. Jeg kjenner ikke lovverket i Iran. Jeg må høre hva Bisperådet mener om dette før jeg tar et standpunkt."