FINT BESØK: Dronning Sonja ble imponert over kreativiteten hun fikk se under besøket på «Jobben» i Oslo fredag. Her hilser hun på noen av de ansatte. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Dronningen besøkte Frelsesarmeens «Jobben»

Dron­ning Sonja ble im­po­nert under be­sø­ket hos Frel­ses­ar­me­ens ar­beids­tre­nings­til­bud «Job­ben».

- Jeg er im­po­nert over den krea­ti­vi­te­ten jeg ser her, og hva man kan få ut av det vi kas­ter og som de her pluk­ker opp og set­ter i stand til flot­te pro­duk­ter, sier dron­ning Sonja til NTB.

- Red­nin­gen for mange

Frel­ses­ar­me­en og Oslo kom­mu­ne star­tet ar­beids­tre­nings­til­bu­det «Job­ben» i 2005. Tid­li­ge­re og nå­væ­ren­de rus­av­hen­gi­ge får jobbe i fire timer for rundt 250 kro­ner i dags­lønn. Under be­sø­ket fikk dron­nin­gen høre hvor vik­tig «Job­ben» er for dem som be­nyt­ter seg av til­bu­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Alle her sier det er vel­dig vik­tig å ha en jobb å gå til hver enes­te dag. Mange sier det er red­nin­gen for dem. Selv­fø­lel­sen man får av å ha ut­ført et ar­beid er vik­tig, sier dron­nin­gen.

Me­nings­fyl­te dager

- Del­ta­ker­ne sier at det var et hyg­ge­lig og flott møte. Dron­nin­gen var vel­dig til­stede­væ­ren­de, og satte seg godt inn i si­tua­sjo­nen til de som er her, sier Pål Hen­rik­sen, dag­lig leder for «Job­ben», til NTB.

«Job­ben» til­byr ulikt ar­beid, som gate­ryd­ding, mø­bel­verk­sted, lys­pro­duk­sjon og sne­k­ker­verk­sted.

- Ho­ved­for­må­let er at tid­li­ge­re og nå­væ­ren­de rus­av­hen­gi­ge som ikke har jobb, skal kunne fylle dagen sin med noe me­nings­fylt. De får bruke sin kom­pe­tan­se, får et nett­verk og et annet fokus i livet enn rus, for­kla­rer Hen­rik­sen. (©NTB)

Les også
Salmer til kongens slottNorsk salmebok 2013
Les også
Kong Harald: - Nelson Mandela har vært et forbilde for meg
Les også
Garden ba Gud beskytte kongen