Yosuf al-Qaradhawi er en anerk
...
Yosuf al-Qaradhawi er en anerkjent muslimsk lærd. Men han er også også beryktet for sine hatefulle uttalelser mot jøder og til støtte for terror.
"Dialog-imam" ønsker seg nytt Holocaust
Del
Nye videoklipp med den fremtredende "dialog-imamen" Yosuf al-Qaradhawi vekker skarpe reaksjoner. Imamen spår et nytt Holocaust utført av muslimer og sier han ønsker å bli en martyr i kampen mot jødene. Se de rystende klippene her.
I februar 2006 drog Oslos domprost Olav Dag Hauge og Islamsk Råd ned til imam al-Qaradhawi i Quatar for å få ham til å bidra til å dempe de internasjonale muslimske reaksjonene mot Norge etter karikaturstriden. Reisen var sponset av det norske utenriksdepartementet.Både kirken og Islamsk Råd mente al-Qaradhawi kunne spille en viktig rolle i arbeidet for dialog og fred.- Jeg kjenner i utgangspunktet ikke til Qaradawi, men opplevde å møte en person som var åpen, som ønsket dialog, og som ikke var noen ytterliggående så langt jeg kan se. Han var veldig tydelig på at han ønsket dialog og fred, sa domprost Hauge til Dagbladet den gangen.Imamen er da også en respektert figur i den muslimske verden med eget program på den arabiske kanalen al-Jazeera. Han er også sentral i forbindelse med utstedelse av islamske fatwaer.Men al-Qaradhawi er samtidig beryktet for en lang rekke grove uttalelser fylt av jødehat og terrorstøtte. Siden 1999 har han vært nektet adgang til USA av amerikanske myndigheter.Nå vekker nye uttalelser fra den nå 82 år gamle imamen på nytt reaksjoner. Nye klipp fra al-Qaradhawi-taler er lagt ut på flere nettsteder, blant annet youtube.I den ene talen spår imamen et nytt Holocaust mot jødene, men denne gangen skal det være muslimer som utfører det.- Gjennom historien har Allah sendt folk som skulle straffe jødene for deres forbrytelser. Den siste straffen ble utført av Hitler. Han fikk satt dem på plass med det han gjorde mot dem, selv om de har overdrevet denne saken. Dette var en guddommelig straff over dem. Neste gang, om Allah vil, skal det skje gjennom de troendes hender, sier imamen.I et annet klipp uttrykker al-Qaradhawi en dyp lengsel etter å bli martyr i kampen mot jødene.- Mitt liv nærmer seg slutten og jeg vil gjerne si at det eneste jeg ønsker meg er at Allah skal gi meg muligheten til å den hellige krigen og motstandens land. Jeg vil skyte på Allas fiender, jødene, og de vil kaste en bombe mot meg. Og slik vil jeg besegle mitt liv med martyriet. Lovet være Allah.