Paven byttet ut «popemobilen» med sykkeldrosje i Bangladesh 

Pave Frans byttet ut den velkjente «popemobilen» med en sykkeldrosje i Bangladeshs hovedstad Dhaka.

Pave Frans misliker i motsetning til flere av sine forgjengere å kjøre rundt i den skuddsikre og karakteristiske popemobilen, og velger derfor ofte andre og åpne kjøretøy.

Da han fredag skulle møte lokale religiøse ledere hjemme hos den katolske erkebiskopen i Dhaka, valgte han en sykkeldrosje som framkomstmiddel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjorde som pave Johannes Paul

Fra baksetet på sykkeldrosjen vinket han til folk langs veien, slik også pave Johannes Paul gjorde da han brukte rickshaw under sitt besøk i Dhaka i 1986.

Under møtet hos erkebiskopen deltok også representanter for muslimske rohingyaer som har flyktet fra nabolandet Myanmar.

Paven høstet kritikk under sitt besøk i Myanmar i forrige uke, fordi han ikke nevnte rohingyaene med navn under møtene med landets leder Aung San Suu Kyi.

Etnisk rensing

FN har slått fast at rohingyaene er utsatt for etnisk rensing i delstaten Rakhine i Myanmar, og landets regjeringsstyrker har drevet 620.000 av dem på flukt siden slutten av august.

Rohingya-flyktninger forteller om drap, gjengvoldtekter, tortur og nedbrenning av landsbyer.

Myndighetene i Myanmar ser på rohingyaene som ulovlige innvandrere fra Bangladesh, og FN regner dem som en av verdens mest forfulgte minoriteter.