Dette mener partiet Rødt

... om asyl, innvandring, tro, kirke, eldreomsorg, utdanning og andre viktige temaer.

Asyl / inn­vand­ring: Vil øke an­tal­let kvote­flykt­nin­ger til Norge og at alle som har vært i lan­det mer enn to år skal få opp­holds- og ar­beids­til­la­tel­se. At alle som er født i Norge skal ha rett til stats­bor­ger­skap.

Eldre­om­sorg: Det of­fent­li­ge skal ha an­sva­ret for nød­ven­dig eldre­om­sorg i en sam­men­hen­gen­de kjede. Inn­fø­ring av lov­fes­tet rett til syke­hjems­plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bruk av olje­pen­ger: Bru­kes til in­ter­na­sjo­na­le pro­sjek­ter som frem­mer ar­beids­fol­ks kamp for en fram­tids­ret­tet miljø­venn­lig næ­rings­ut­vik­ling og til å ut­vik­le norsk in­fra­struk­tur.

EU / EØS: Ar­bei­de for at Norge ikke blir med­lem av EU - og å si opp EØS-av­ta­len. Norge skal bruke re­ser­va­sjons­ret­ten i EØS-av­ta­len.

Oljebo­ring i nord: En kon­trol­lert ned­trap­ping av norsk olje­in­du­stri gjen­nom å stan­se nye lete- og prøve­bo­rin­ger.

Skole / ut­dan­ning: Gra­tis of­fent­lig skole for alle barn og unge fra 1. klas­se og ut vi­dere­gå­en­de. Skole skal være uten re­li­giøs for­måls­pa­ra­graf. Rødt er imot pri­vat­sko­ler og pri­va­te livs­syns­sko­ler.

Kirke / tro: Ikke nevnt i pro­gram­met.

Kon­tant­støt­ten: Ikke nevnt i pro­gram­met.

Bio­tek­no­logi­: Vil ut­vi­de ret­ten til selv­be­stemt abort inn­til 16. svan­ger­skaps­uke, over­fø­re den of­fent­li­ge støt­ten fra Amathea til helse­sta­sjo­ner for ung­dom - og opp­he­ve re­ser­va­sjons­ret­ten for helse­per­so­nell.

Tid­lig ul­tra­lyd: Ikke nevnt i pro­gram­met.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partiet Rødt

Rødt beskriver seg selv som et nytt, revolusjonært alternativ i norsk politikk.

Rødts mål er en verden uten undertrykking og utbytting som bygger på solidaritet og rettferdighet.

På nett: Rødt.no

Les også
Dette mener SV
Les også
Dette mener Senterpartiet
Les også
Dette mener Arbeiderpartiet
Les også
Dette mener De Kristne (DK)
Les også
Dette mener Kristelig Folkeparti (KrF)
Les også
Dette mener Kristent Samlingsparti (KSp)
Les også
Dette mener Høyre
Les også
Dette mener de politiske partiene