Det nye testamentet på salgstoppen

Den uken ligger Det nye testamentet på toppen av Boklista, som utarbeides av Den norske Bokhandlerforening med 620 butikker i Norge. Også bøker om islam selger godt.

Bibelselskapets nyutgivelse av Det nye testamentet kom i november, og er en ny revisjon. Revisjonsarbeidet har pågått i Bibelselskapet siden 1999. Den forrige utgaven kom i 1978.

Førsteopplaget er på 35.000 eksemplarer. I tillegg har de bestilt nytt opplag på 20.000 eksemplarer. Bibelselskapet, som har 30 ansatte, har lagt vekt på at boka skal være tiltalende.

- Særlig for ungdom og folk som ikke har vokst opp med bibelspråk, så må språket være moderne og tilgjengelig. Bibelomsettelser har en levetid på cirka 30 år, mener Barth Pettersen forlagssjef i Bibelselskapet. De jobber nå med et tilsvarende prosjekt for Det gamle testamentet. Den nye utgaven av dette skal være ferdig i 2010.

Norsk Bibel
Norsk Bibel utgir en annen versjon av Bibelen, en mer ord-for-ord-oversettelse av skriftene. Norsk Bibel selger cirka 6.000 bibler hvert år og har solgt bortimot 250.000 siden 1988. Det er som regel Bibelselskapets utgave som brukes i kirken, mens Norsk Bibel selger mye til organisasjoner.

Koranen
I kjølvannet av Muhammed-tegningene er det stor etterspørsel av Koranen og bøker om islam. Spesielt gjelder det boken "Krev din rett" av den somaliske-nederlanske forfatteren Hishri Ali. Det er også økt interesse for Ishrad Manjis bok "Hva er galt med islam".

Mz