ÆREFRYKT: Øystein Lid skriver på Facebook at det er med ærefrykt han har sagt ja til jobben som nettleder i avisen Dagen. Foto: Privat

Øystein Lid blir ny nettleder i Dagen

– Jeg må fylle noen store sko, sier den nye nettlederen.

– Det er med ikke rent lite ærefrykt jeg har takket ja til tilbudet fra avisa som neste år feirer 100 år med kristen journalistikk, skriver Øystein Lid i en statusoppdatering på Facebook.

1. august tiltrer han som nettsjef i den kristne avisa Dagen. Lid har jobbet i lokalavisen Os og Fusaposten (OFP) siden 2009 der han i dag er digitalansvarlig og journalist. Før det jobbet han i Sambåndet og har også vært innom Dagen tidlig i sin journalistkarriere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg må fylle noen store sko som Svend Ole Kvilesjø har etterlatt seg. I tillegg håper jeg å kunne bidra med gode saker sett fra den delen av kristen-Norge jeg representerer, sier Lid som ifølge Medier 24 blir én av få katolikker i Dagen.

Erfaring

I OFP har han også jobbet tett på utviklingsmiljøet i Agderposten.

– De siste årene har jeg tatt på meg gradvis mer ansvar for nettsatsingen i OFP, og nå er jeg digitalansvarlig i avisa. Avisa er en del av utviklingsmiljøet hos Agderposten Medier, som har vært en utrolig lærerik samarbeidspartner. Jeg håper å kunne bruke denne erfaringen for Dagen, skriver Lid på Facebook.

Viktig

Lid sier han helhjertet kan stille seg bak visjonen for Dagen: å være "et almenkristelig blad på hel sandhets grund".

– Avisa skal også "ta til gjenmæle mot angrep på de kristelige grunnsannheter, samt behandle religiøse og sosiale spørsmål i kristendommens lys" og "Å holde leserne godt underrettet først og fremst om det kristelige liv og arbeid innen vårt eget land, men dernest også så godt det lar seg gjøre verden over." Det er viktigere enn noen gang i ei fragmentert digital tid, skriver Lid som gleder seg til å ta fatt på jobben.

Les også
Kirken kaprer kristen-journalister
Les også
Hun ruster kvinnelige journalister til å dekke krig og opprør
Les også
Dagen i medvind
Les også
Dagen og Norge Idags forhold til kritisk journalistikk
Les også
Dagen går mest fram blant de kristne avisene
Les også
Vårt Land-journalister i sjokk etter sjefredaktør-oppsigelse
Les også
Når journalister kastes i fengsel
Les også
Politikere, journalister og velgernes gunst