Raste mot muslimer under hijab-rettssak

Under prosedyrene i hijabnekt-saken ble det vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen. Hissige anklager mot islam, koranen og muslimer eskalerte til et høyt nivå på gangen utenfor.

Det var satt av tre timer torsdag morgen til saken mot frisør Merete Hodne. Hun er tiltalt for å ha nektet muslimske Malika Bayan adgang til salongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab.

Rettssal 1 i Jæren tinghus var fylt med støttespillere, og sidene i sakene sto tydelig steilt mot hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en pause mellom prosedyrene i saken, ble Bayan og vennene hennes konfrontert med Jan Skoland fra Lyngdal sitt syn på islam og koranen. Han ble etter hvert så høyrøstet at retten, som var i gang igjen bak døra, måtte gi beskjed om at han måtte roe seg – det ble vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen.

Bayan og vennene hennes parerte anklager og uttalelser, og fikk applaus fra tilhørere rundt, noe som syntes å provosere Skoland enda mer.

Se video fra NRK:

 

– Jeg vet veldig mye om dette og har skrevet mye om islamisering på nettet. Jeg reagerer sterkt på naiviteten det norske samfunnet har overfor islam, sier han til NTB.

– Muslimene kommer til demokratiene, bruker stemmeretten og tar over og forbyr demokratiet. Det har jeg mange eksempler på.