GÅR AV: sStorbritannias utenriksminister Boris Johnson går av. Foto: AP / NTB scanpix.

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson går av

Utenriksminister Boris Johnson går av, opplyser den britiske statsministerens kontor. Avgangen kommer like etter at brexitminister David Davies gikk.

Avgangen innebærer ytterligere vanskeligheter for den allerede svekkede britiske statsministeren Theresa May.

May ble nødt til å utnevne nye ministre etter at brexit-minister David Davis og utenriksminister Boris Johnson trakk seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Davis trakk seg søndag kveld fordi han er uenig med statsminister Theresa May om veien videre i brexit-forhandlingene.

– Et produktivt møte, ser frem til en travel uke, sier britenes statsminister Theresa May om sitt første møte med regjeringen etter at ministrene gikk av.

Stå samler

May har gjort det klart for de konservative at de må stå samlet om de vil unngå at Labour-leder Jeremy Corbyn overtar som statsminister.

Jeremy Hunt, som overtok etter Johnson som utenriksminister, sier at han står 100 prosent bak May, skriver BBC. Britenes handelsminister Liam Fox står også bak May – han har ingen planer om å gå av, melder Sky News tirsdag morgen.

Forlate EU

Fredag presset May regjeringen til å godta en myk strategi for å forlate EU, men verken Davis, som hadde ansvaret for forhandlingene med EU, eller Johnson kunne stå for regjeringens strategi og valgte å gå av.

Mays regjering er delt mellom dem som foretrekker en såkalt hard brexit, og dem som foretrekker enn myk utgang, med et fortsatt tett forhold til EU.

May har erstattet Davis med tidligere boligminister Dominic Raab, som blir sett på som en mulig brobygger mellom fløyene i Mays konservative parti.

Les også
Norge beklager USA-exit fra Menneskerettighetsrådet
Les også
Trump snakket med May om Iran-avtalen
Les også
Trump trekker USA fra atomavtalen med Iran
Les også
Britisk høyesterett vil ikke ta stilling til Nord-Irlands abortlov
Les også
Europeiske ledere bør lytte til Israel