GODE FORTELLINGER: Henrik Syse sammen med generalsekretær i Bibelselskapet, Stein Mydske. - Det å få være formidler er lett når man har et så godt materiale og så gode fortellinger som de som finnes i Bibelen, sier prisvinneren. Foto: Dag Kjær Smemo

Bibelpris til Henrik Syse

Bibelprisen 2011 ble i dag tildelt filosof, forsker, forfatter og søndagsskolelærer Henrik Syse.

Syse fikk prisen for sin innsats med å fremheve bibelske verdier i samfunnsdebatten i det offentlige rom og for sitt tydelige og entusiastiske engasjement for søndagsskolen.
- Det er en glede for Bibelselskapet å gi denne anerkjennelsen til Henrik Syse, som først og fremst bringer Bibelens bilder og fortellinger videre til den oppvoksende generasjon, sier generalsekretær i Bibelselskapet, Stein Mydske.
- Henrik Syse er filosof, det vil si en som elsker visdommen. Han ikke bare elsker visdom, men makter å formidle den videre til andre, både til barn og voksne, som søndagsskolelærer, forfatter, foredragsholder og forsker. Som moralfilosof har han gitt viktige bidrag til aktuelle problemstillinger knyttet til forholdet mellom naturretten, religion og menneskerettigheter, sier Mydske om prisvinneren.

- Et privilegium

- Det har vært et privilegium å stå i tjenesten som søndagsskolelærer. Først og fremst er det verdifullt i seg selv og en fin måte å formidle evangeliet på, men det er også en flott måte å holde kontakt med barnet i seg. Vi lever i en tid der mange barn lærer og hører veldig lite om Jesus. Derfor er søndagsskolen viktigere enn noen gang, sier prisvinneren som har vært tilknyttet Institutt for fredsforskning som seniorforsker siden 1997, der han konsentrerer seg om etiske spørsmål relatert til krig og konflikt.

Anerkjennelse

Med Bibelprisen ønsker Det Norske Bibelselskap å gi «anerkjennelse til en eller flere personer som har bidratt til å utvide og fornye bibelbruken, særlig med tanke på Bibelens bilder og fortellinger.» Prisen består av et eksemplar av praktboken «Olavsbibelen» og et innrammet originalblad fra Christian IVs bibel fra 1633.
Parallelt med prisutdelingen, lanserte også Syse boken Noe å tro på. Den kommer ut på Cappelen Damm i høst. Til stede på prisutdelingen var også Søndagsskolen som overrakte blomster til Syse.KPK