Labour-leder Jeremy Corbyn. Fo
...
Labour-leder Jeremy Corbyn. Foto: Reuters/ NTB scanpix
Krisemøte i britiske Labour
Del
Det er full krise i britiske Labour. Klokken 18 i dag skal parlamentsgruppa møtes for å drøfte om de fortsatt har tillit til sin leder Jeremy Corbyn.

Corbyn har gjort det klart at han ikke vil gi seg som Labour-leder tross sterk brexit-kritikk. Mandag morgen utnevnte han nye medlemmer av sin skyggeregjering etter at elleve av partiets medlemmer i skyggeregjeringen har trukket seg i protest.

Mange partimedlemmer beskylder Labour-lederen for å ha sviktet under brexit-valgkampen. Til tross for at Corbyn stilte seg på bli-siden i debatten, beskyldes han for å ha vært altfor passiv og derfor for å ha bidratt til at bli-siden tapte.

Corbyn var selv tidligere EU-motstander, og han var lite synlig i valgkampen, trass i at Labour var for å forbli i EU. Mange av dem som stemte mot EU, var hvite arbeiderpartivelgere.

Labour-lederen slår tilbake og sier han ikke vil svikte den tilliten han fikk fra partimedlemmene da han ble valgt i september.

– Jeg beklager at kolleger har trukket seg fra min skyggeregjering. Men jeg svikter ikke dem som valgte meg, eller de millioner av støttespillere rundt om i landet som trenger Labour til å representere dem. De som ønsker endringer i ledelsen av partiet, kan stille til valg, der også jeg er blant kandidatene, sier han. (©NTB)