Sjefredaktør i Aftenposten Esp
...
Sjefredaktør i Aftenposten Espen Egil Hansen skriver et åpent brev til Facebook-sjefen etter å ha fått beskjed fra nettstedets hovedkontor om å slette bildet som illustrerte en artikkel delt på nettstedet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Aftenposten vier hele forsiden til Facebook-kritikk
Del
Hele forsiden til Aftenpostens fredagsutgave er fylt med kritikk av Facebook for bildesensur.

«Dear Mark Zuckerberg» står det med store bokstaver over hele fronten på Aftenposten . Forsiden er dekket med bildet fra Vietnamkrigen som har blitt heftig debattert de siste ukene etter at nettsamfunnet begynte å sensurere det.

Napalm-jenta Kim Phuch ble fotografert av Nick Ut. De har senere i livet blitt nære venner.
 

Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen skriver et åpent brev til Facebook-sjef Mark Zuckerberg. Bakgrunnen er at Hansen har fått beskjed om å slette bildet, som illustrerte en artikkel Aftenposten delte på Facebook.

«Nå skriver jeg til deg for å fortelle at jeg ikke vil etterkomme kravet om å fjerne et dokumentarfoto fra Vietnamkrigen tatt av Nick Ut. Ikke nå, og ikke i fremtiden», skriver Hansen.

Aftenpostens Facebook-forside får internasjonal oppmerksomhet  

Statsministeren: Facebook tråkker feil i bildesaken

Det hele startet da forfatter Tom Egeland i slutten av august delte det ikoniske krigsbildet av Kim Phuc og ble stengt ute av Facebook som resultat. Senere har en rekke andre delt bildet som en reaksjon, deriblant Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum, som onsdag denne uken ble utestengt fra nettsamfunnet i 24 timer.

«Hør, Mark, dette er alvorlig. Først lager dere regler som ikke skjelner mellom barnepornografi og berømte krigsbilder. Så praktiserer dere reglene uten rom for sunt skjønn. Deretter sensurerer dere også kritikk av og debatt om avgjørelsen – og straffer den som våger å kritisere», fortsetter Hansen.

aftenposten-krigsbilde,innenriks,nyheter,Kultur og underholdning,internett,norge,Riksnyheter