OMTALE: Mandag kveld denne uke
...
OMTALE: Mandag kveld denne uken kalte TV Visjon Norges redaktør Jan Halvold Dagens journalistikk for «pur jævelskap».
Dette sa Hanvold om Dagen
Del
Noen av Dagens kritikere går til det hinsidige, helt ned til ondskapens rike, for å hente betegnelser på vår journalistikk, skrev sjefredaktør Vebjørn Selbekk på lederplass. Her kan du lese hvordan Jan Hanvold karakteriserte avisen Dagen.

I lederartikkelen onsdag 22. november skrev Selbekk: TV Visjon Norge s redaktør  Jan Hanvold  kalte på TV mandag kveld det som avisen Dagen driver med for «pur jævelskap».

Sitatet var hentet fra det direktesendte programmet Studio Direkte på kveldstid på TV Visjon Norge to dager tidligere, mandag 20. november.

I programmet har sjefredaktør Jan Hanvold en samtale med TV-stasjonens redaktør Sten Klevås-Olsen: som innleder slik:

– Men, jeg må spørre deg om noe Jan. For jeg er jo innom Internett og Facebook og sånn om dagen. Jeg synes det stormer litt rundt deg?Jan Hanvold: – Ja, du vet, det er jo bare sånn at vi la jo ut dette vitnesbyrdet fra denne søstra vår oppe i Kongsberg, som spurte om Inger og jeg kunne reise opp og be for mannen hennes, som lå for døden, med respirator og alt det. Og det gjorde vi jo... han har jo blitt frelst gjennom Visjon Norge, mannen. Hun sa det til meg når vi ringte etterpå ... nå har vi vært og bedt for han, vi fikk salvet og bedt for han, han lå jo på intensiven. Han var jo ikke bevisst at vi var der.

Hanvold fortsetter. – Og så sier hun. "jeg spurte han for tre dager siden, om han hadde sin sak i orden med Gud.» Og det hadde han, sa han, og han har jo blitt frelst gjennom Visjon Norge - sett på det.

Sten Klevås-Olsen: – Amen.

Hanvold: – Så ringte jo hun meg, mandag eller tirsdag, var så begeistret og sa: «En halvtime etter at dere hadde vært der, så snudde situasjonen seg. Og jeg lovet, sa hun, at jeg skulle stå fram og vitne om det, bare jeg fikk beholde ... (mannen. red.anm.)  Og da ble jo også legene forundret over hvordan han var. Så jeg bare gjenga det hun hadde sagt til meg, og da ble det jo et veldig rabalder.

Klevås-Olsen: – Ja, for jeg så at de hadde lagt ut det som du skrev, og så hadde dem lagt ut det som - var det datteren...?

Hanvold: – Ja, altså, det var et par døtre da som overhodet ikke hadde vært tilstede der og sett det, og som bor et annet sted enn Kongsberg, som sier at jeg lyver. Og at det er legene på en måte som har gjort ham frisk  - og at han er ikke frisk ennå... nei, det er sant at han har parkinson og sånne ting, men det som er helt sikkert, var jo at det var jo ikke først og fremst våre - oss - som hadde reist noen opp som hadde vært inne i døden, men (han) så jo også et lys, kan du si og han er jo... på rehabilitering nå. 

Klevås-Olsen: – Så han er på beina?

Hanvold: – Han er på beina. Og det er et under. Et mirakel. og jeg har ikke tatt noe ære for det. Men da går jo da, selvfølgelig, avisen Dagen da, som er ondskapsfulle - avisen Dagen er en ondskapsfull avis, som hele tiden henger ut meg, eller det er Svein-Magne Pedersen de henger ut, eller det er Finn Jarle Sæle, eller det er andre...  - også står det da at «Jan Hanvold lyver om helbredelse» - kjører dem ut. Og da tar jo andre aviser opp det, som Nettavisen, Drammens Tidende, og andre aviser som sprer da det der. Så da blir jeg da presentert som en løgner, selvfølgelig. Og da har jeg en 124.000 mennesker inne på min Facebookside, som da sprer dette her. Men, vi har jo dette her svart på hvitt fra henne, at dette ikke har noe med meg å gjøre. Er det noen som skal henges ut, sier hun, «så er det meg». Så hun...jeg regner med at hun blir med og forteller dette her.

Hanvold fortsetter: – Og det er klart at dette er jo også bare for pur jævelskap, djevelskap...

Klevås-Olsen: – Det er en åndskamp, det, uten tvil. 

Hanvold: – Det er en åndskamp. Det er klart at media, de er opptatt av å sverte og kritisere - og henge ut kristne folk. Og jeg, når hun ringte meg, ble jeg så begeistret, jeg kjente Den hellige ånd så sterkt, bare satt der og gråt. ,...ikke jeg, ikke Inger, vi bare såvidt, vi slavet og ba for han på intensiven - og jeg fikk den rapporten etterpå og ble så rørt. Og det er så forferdelig da at avisen Dagen vil heller tro på to ufrelste døtre, som ikke har vært til stede der, enn å tro på meg.

Klevås-Olsen: – Så Dagen har snakket med deg og, eller?Hanvold: – Ja, selvføgelig, de ringte meg.

Klevås-Olsen: – Og de ville ikke tro på det du sa?

Hanvold: – Nei, nei. De fremstiller det som at jeg lyver om dette her. Men det er jo sånn Dagen jobber. Og hvordan jobber Dagen? De vrir og vrenger på det du sier, for da at de skal bli sitert av andre aviser, så derfor prøver dem å skandalisere, enten det er Svein-Magne Pedersen, eller det er Finn Jarle Sæle, eller andre ledere. Sånn er det. Og jeg ønsker selvfølgelig ikke å snakke med media. TV 2 er etter meg, NRK er etter meg.. for å snakke om det... ... men dette er jo bare blank løgn, i fra Helvete, for å si det sånn. Og disse som da sprer disse løgnene, de må jo stå for det, for sannheten den kommer jo fram. Så jeg fordømmer ingen, jeg bare velsigner folk.

Hanvold fortsetter:  – Men det er klart for en kristen avis som Dagen, de skulle jo bare skamme seg som sprer løgner og bedrag rundt omkring. Og det er sånn Dagen arbeider. Hvordan jobber disse journalistene? Jo, de ringer f.eks til Vedum, Slagsvold Vedum, og sier: "er det riktig at Visjon Norge skal motta statsstøtte, at staten skal støtte Visjon Norge med skattefradrag? Har du ikke sett dette med NRK og Pengepredikanten. Også hisser de da han opp til å bli imot Visjon Norge. Også ringer de for eksempel Innsamlingskontrollen og sier, skal ikke dere svarteliste Visjon Norge? Har dere ikke kontroll med det? Også ringer dem meg og sier, hva mener du om det? Dette sier Innsamlingskontrollen. Så de prøver da å skape rykter og skape løgnaktige ting, så de hisser opp - og de ødelegger. Så i stedet for å støtte kristen virksomhet, er de kritisk til kristen virksomhet - og henger da kristne ut. Men avisen Dagen gjør det, selvfølgelig, for de får jo 16 millioner i pressestøtte. Og det er klart at Vebjørn Selbekk, han er jo en fin broder, men han har jo ingen makt i Dagen, selv om han er redaktør.  Så i den kristne pressen har man jo masse verdslige journalister som ikke er født på ny eller frelst. De er der og er kritiske og rakker ned på kristen virksomhet.

Klevås-Olsen: - Flesteparten av dem er rød sosialister. Det er det dem er.

Hanvold: – Så derfor sier jeg til seerne våre, at ikke tro på disse løgnene som du leser i avisen. Det er fake news, for å si det sånn. Eller det du leser på Internett og Facebook. Der er det masse gærne nettroll, gærne folk, som er der ute og er sin egen redaktør og egen journalist. og som da, på en måte, henger folk ut. Og det er bare sånn det er. Men, hei, vi står her, etter at vi har overvunnet alt - og som jeg sier, en uforskyldt forbannelse, den rammer ikke, den er som spurven i fart og svalen i flukt.

TV-innslaget denne teksten er hentet fra kan du se på Visjon Norges Facebook-side. Samtalen mellom redaktøren Hanvold og Klevås-Olsen starter ca. to timer og 38 minutter ut i sendingen. Klikk her for å se TV-innslaget .

Les også:

Slik bør du forholde deg til Hanvold og Visjon Norge

Hinsidig kritikk mot Dagen

Mener Hanvold-påstand om helbredelse er løgn