Bønnesuppe før Midtøsten-samtaler i USA

Bønne­sup­pe, hav­ab­bor og man­go-iste sto på me­ny­en da palestinske og israelske utsendinger innledet for­hand­lin­ger med et tra­di­sjo­nelt, mus­limsk mål­tid.

Is­ra­els­ke Tzipi Livni og hen­nes pa­le­stins­ke mot­part Saeb Era­kat satt ved siden av hver­and­re rundt mid­dags­bor­det i det ame­ri­kans­ke uten­riks­de­par­te­men­tets ele­gan­te Tho­mas Jef­fer­son-rom man­dag kveld.

Ver­ten for if­tar-mid­da­gen, som for mus­li­mer under rama­dan mar­ke­rer slut­ten på fas­ten ved sol­ned­gang, var uten­riks­mi­nis­ter John Kerry.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to par­te­ne møt­tes an­sikt til an­sikt for førs­te gang of­fent­lig siden den siste run­den med sam­ta­ler kol­lap­set i sep­tem­ber 2010. Ny­hets­by­rå­et be­skri­ver mid­da­gen som en sym­bolsk stund pre­get av fred og to­le­ran­se.

Mål­ti­det besto av søt­mais, bønne­sup­pe, gril­let hav­ab­bor, sa­fran­r­isot­to og apri­koskake. - og man­go- og fers­ken-iste.

De­tal­je­ne fra de inn­le­den­de for­hand­lin­ge­ne er be­gren­set til nett­opp inn­hol­det på me­ny­en.

John Kerry, som gjen­nom sitt skyt­tel­di­plo­ma­ti har lagt ned en iher­dig inn­sats for å få Livni og Era­kat med på å i det hele tatt møtes, in­sis­te­rer på å holde de­tal­je­ne fra sam­ta­le­ne hem­me­lig.

Les også
- De som har drept våre kjære, går nå friNye forhandlinger mellom Israel og palestinerne