FORSVARER: Kunnskapsminister T
...
FORSVARER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener undervisning om religion er viktig i et stadig mer mangfoldig samfunn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Deltar i bønn for Oslo
Del
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er blant gjestene som skal fortelle om hva deres bønn for Oslo er.

Onsdag 11.januar til søndag 15.januar samles tusenvis av kristne i Oslo til «Bønn for Oslo», som har vært arrangert årlig siden 2001.

I år er det 20 menigheter som står som medarrangører og flere av disse er med for første gang. Arrangementet avholdes i Filadelfiakirken i Oslo, og avsluttes med en fellesgudstjeneste i Oslo domkirke, en gudstjeneste som dette året også vil sendt som radiogudstjeneste på NRK P1 i opptak.

– Bønn for Oslo er viktig for byen vår, og viktig for byens kristne. Det er noen ting kristne fra ulike kirker ser ulikt på, men å samle seg i bønn til Gud for Oslo og dens innbyggere bør være enkelt å samles rundt, sier Erik Andreassen som er presseansvarlig for Bønn for Oslo og pastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

Morgengjester

Hver dag kl 07 – 22 er det åpent i Filadelfia og det arrangeres ulike samlinger, seminarer og bønnemøter. Hver morgen kommer det personer som er viktig for Oslo for å fortelle om hva deres bønn for Oslo er, og gi oss et innblikk i hva som skjer i byen.

I år står følgende gjester på listen:

Torsdag: Biskop Ole Christian Kvarme og biskop Bernt Eidsvig.

Fredag: Inga Marte Thorkildsen (SV) - Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester.

Lørdag: Torbjørn Røe Isaksen (H) – Kunnskapsminister.

Fokus på Oslos barn

– I år har vi et spesielt fokus på Oslos barn. Dette vil vise seg på mange måter gjennom dagene, blant annet ved at utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» vil stå i Filadelfia. Dette er en sterk utstilling som viser klær og historier knyttet til barn som opplever omsorgssvikt og overgrep, sier Erik Andreassen.

I fjor ble det en del oppmerksomhet rundt at byens politiske ledelse, med Raymond Johannesen i spissen, deltok på Bønn for Oslo.

– Vi er glade for at de ikke tok skrekken, og for at Inga Marte Thorkildsen tok i mot invitasjonen til å delta i år, selv om dette er en sammenheng hun trolig ikke er godt kjent med. Hun er politisk ansvarlig for de mest sårbare barna i Oslo, og vi ser frem til å snakke med henne om dette, sier Andreassen.

I 2016 ble det samlet inn nærmere en kvart million kroner i kollekt, og i år vil pengene gå til sosiale/diakonale prosjekt i Oslo knyttet til barn.

 

bønn,oslo,kpk,torbjørn røe isaksen,høyre,inga marte thorkildsen,sv,barn,Bønn for Oslo,menighet,filadelfiakirken i oslo,oslo domkirke,erik andreassen,oslo misjonskirke betlehem,ole christian kvarme,bernt eidsvig,den norske kirke,den katolske kirke,politikk,raymond johansen