Prinsesse Sofia og prins Carl Philip under bryllupet i 2015. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix

Prins Carl-Philip: Avicii gjorde bryllupet vårt uforglemmelig

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia sørger over Tim Avicii Berglings bortgang. – Vi beundret ham som artist og den fine personen han var, sier paret.

– Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, kjent under artistnavnet Avicii, er død. Han befant seg i Muscat i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, opplyser Ebba Lindqvist i en pressemelding fredag kveld.

Hun ber om at det tas hensyn til Aviciis familie og at de får være i fred i denne vanskelige tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere nattklubber i Sverige hadde natt til lørdag ett minutts stillhet til ære for artisten.

Sorg

Avicii regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk-bevegelsen og har hatt stor internasjonal suksess på 2010-tallet. Blant Aviciis øvrige hits var «I Could Be the One», «The Days», «You Make Me», «Wake Me Up», «Speed» og «Hey Brother.

Den verdenskjente musikeren, DJ-en og plateprodusenten Avicii har de siste årene hatt stor internasjonal suksess. Han døde fredag. Foto: Amy Sussman/Invision/AP/NTB scanpix

Flere kjente fjes har uttrykt sin sorg over artistens bortgang, blant annet norske Kygo, Madonna, den svenske statsministeren Stefan Löfven og prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

– Vi er takknemlige for at vi fikk lære å kjenne ham. Han gjorde vårt bryllup uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, sier prins Carl Philip og prinsesse Sofia, skev det svenske slottet i en pressemelding.

Var syk

Ifølge AP har han tidligere hatt akutt betennelse i bukspyttkjertelen, delvis på grunn av stort alkoholkonsum. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen. Han sluttet å turnere helt i 2016, men fortsatte å lage musikk i studio.

– Det har vært en veldig sprø reise. Jeg begynte å produsere da jeg var 16. Jeg begynte å turnere da jeg var 18. Fra det tidspunktet hoppet jeg bare inn i det 100 prosent, sa Avicii til Billboard-magasinet i 2016.

– Når jeg ser tilbake på livet mitt, tenker jeg: Wow, gjorde jeg det? Det var den beste tiden i livet mitt på en måte. Men det kom med en pris – mye stress og mye angst for meg – men det var den beste reisen i mitt liv, sa han.

Han døde få dager etter at han ble nominert til en Billboard Music Award for EP-en «Avicii (01)».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lovsang uten tydelig mottaker
Les også
Israelsk Grand Prix-sang får arabisk støtte
Les også
– En stor opplevelse å synge med Graham
Les også
Festival brøt diskrimineringsloven
Les også
Seven-jenter til MGP-finale