TILLITSKRISE: – I løpet av de siste 15 månedene har det dessverre utviklet seg en alvorlig tillitskrise mellom Åpne Dørers generalsekretær i Norge og de fleste ansatte på hovedkontoret i Kristiansand. Denne krisen er ikke blitt løst på en tilfredsstillende måte, og jeg er derfor en av flere ansatte som har sagt opp, skriver Øivind Benestad i en e-post til Dagen.

Ansatte sier opp i Åpne Dører

Sykemeldinger og oppsigelser har preget Åpne Dører de siste årene. Generalsekretær Morten Askeland skylder på omstrukturering av organisasjonen. Før helgen sa Øivind Benestad opp.

Fredag sa Øivind Benestad opp jobben. Han er kjent for sin utrettelige kamp for ekteskapet. Han har vært ansatt i Åpne Dører i 11 år og skriver i en e-post til Dagen at han har trivdes godt og har hatt et rikt og meningsfylt arbeid i organisasjonen.

Tillitskrise

«I løpet av de siste 15 månedene har det dessverre utviklet seg en alvorlig tillitskrise mellom Åpne Dørers generalsekretær i Norge og de fleste ansatte på hovedkontoret i Kristiansand. Denne krisen er ikke blitt løst på en tilfredsstillende måte, og jeg er derfor en av flere ansatte som har sagt opp. Jeg avslutter mitt ansettelsesforhold i Åpne Dører før nyttår 2015. Jeg ønsker Åpne Dører Guds rike velsignelse og alt godt i årene framover. Mitt oppriktige ønske og min bønn er at våre forfulgte trossøsken ikke blir skadelidende på grunn av problemene som Åpne Dører i Norge nå gjennomlever», skriver han i brevet til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vårt Land har snakket med fire ansatte og tidligere ansatte som alle beskriver en ledelse som ikke tar dem på alvor.

På ett tidspunkt var fem av sju ansatte ved hovedkontoret i Kristiansand sykmeldte, og flere har valgt å si opp på grunn av konflikten.

– En ukultur

Når avisen konfronterer generalsekretær Morten Askeland med beskyldningene, svarer han at han ikke kjenner seg igjen i medarbeidernes beskrivelse av situasjonen.

– Fra mitt ståsted handler det kanskje om strategiske valg vi har tatt, som de ikke er enige i, men det er ikke det samme som utfrysing eller trakassering, sier han.

Omstrukturering

Askeland tror at det lett kan oppstå konflikter i forbindelse med en omstrukturering. Siden 2013 har Åpne Dører endret bruk av ressurser og desentralisert organisasjonen.

Organisasjonen har hatt en sterk vekst de siste årene, fra om lag 20 millioner i gaveinntekter i 2012 til 32 millioner i 2014.

En gruppe ansatte i Kristiansand har uttalt at de vurderer å slutte dersom Askeland ikke går, men styret står fast på at de ønsker dagens ledelse.