Facebook: Denne annonsen på Fa
...
: Denne annonsen på er sett av flere hundretusen dansker. Foto: Facebook
Søker foreldre til ufødt barn på Facebook
Del
København kommune 
tar utradisjonelle metoder i bruk.

En erfaren pleiefamilie søkes til baby, står det i en annonse på Facebooksiden til København kommune. Deretter kommer ordene som får de fleste til å sperre opp øynene: Babyen fødes ved keisersnitt i midten av august.

LES: Ulf Ekman er syk og forført av djevelen

Fant ikke familie

Hvordan mammaen vil reagere på at babyen tas fra henne like etter fødsel vet ingen enda. Men planen er klar: Babyen skal få en ny familie. Og nå håper Center for Familiepleje i Købehavn kommune at de skal komme i kontakt med den rette familien.

– Vi pleier normalt å finne en omsorgsfamilie fra vår egen database, men vi kunne ikke finne en egnet familie til denne ufødte gutten eller jenten, sier Klaus Wilmann fra Center for Familiepleje til Jyllands-Posten.

Babyen blir født med abstinenssymptomer og vil derfor bli på sykehuset i to til tre måneder, ifølge annonsen. Dermed kreves det at en av omsorgspersonene skal bo på sykehuset denne perioden.

Bekymringen for barnets utfordringer, skrøpelighet og følsomhet vil stille store krav til omsorgsfamilien, står det i annonsen.

En av foreldrene bør være innstilt på å være hjemme med barnet de første fire årene, heter det videre.

LES: Facebook senker terskel for bønn

Får kritikk

I Danmark vokser 58 prosent av barn, som er født utenfor hjemmet, opp i en omsorgsfamilie.

Det er første gang København kommune søker etter en familie på Facebook. Metoden er utradisjonell, og responsen har vært overveldende, ifølge avisen.

Over 300.000 personer skal ha sett annonsen før helgen. Tirsdag ettermiddag er annonsen delt 2770 ganger, og har fått nesten 200 kommentarer.

Noen takker for initiativet, andre spør om hva som skal til for å være egnet som omsorgsfamilie.

Savner anonymitet

Derimot er ikke nestlederen i Plejefamiliernes Landsforeninglike begeistret for at kommunen tar i bruk sosiale medier for å få tak i en omsorgsfamilie.

– Jeg undrer meg over at dette skulle være nødvendig. Kommunen skal jo ha relevante og godkjente familier klare. Ellers kan de få hjelp av sosialtilsynet, sier Marianne List til Jyllands-Posten, ifølge danske TV2.

Hun savner diskresjon og anonymitet i forhold til barnets mor.

familie,baby,adopsjon,barn,facebook