Anker trusseldommen mot Ubaydullah Hussain

Ubaydullah Hussain (28) må belage seg på en ny runde i retten etter at påtalemyndigheten har anket dommen i trusselsaken mot ham.

Den tid­li­ge­re le­de­ren for Pro­fe­tens Ummah ble i Oslo ting­rett dømt til 120 da­gers feng­sel for trus­ler mot to navn­git­te jour­na­lis­ter, trus­ler mot en sak­kyn­dig i ret­ten og hate­ful­le yt­rin­ger mot jøder. Han ble der­imot fri­kjent for til­leggs­til­ta­len om hatyt­ring mot for­fat­te­ren Amal Aden på Face­bo­ok. Av straf­fen ble 60 dager gjort be­tin­get med en prøve­tid på to år.

- Burde vært stren­ge­re

Hus­sain be­stem­te seg tid­li­ge­re denne uken for ikke å anke dom­men, men fre­dag ble det kjent at stats­ad­vo­ka­ten brin­ger saken inn for lag­manns­ret­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har be­stemt oss for å anke over straffe­ut­må­lin­gen og pos­ten der han ble fri­kjent. Vi mener at straf­fen som er ut­målt, er for mild og skul­le vært en del høy­ere. Det er vans­ke­lig å gå i de­talj, men etter en to­tal­vur­de­ring mener vi at straf­fen burde vært stren­ge­re, sier stats­ad­vo­kat Carl Fred­rik Fari til NRK.

An­gå­en­de pos­ten der Hus­sain ble fri­kjent, mener Fari at ting­ret­ten tok feil når det gjaldt be­vis­be­døm­mel­sen og lov­an­ven­del­sen.

Vil fort­set­te

I ting­ret­ten la på­tale­myn­dig­he­ten ned på­stand om ti må­ne­ders feng­sel for Hus­sain, fem av dem be­tin­get.

28-årin­gen har sit­tet 53 dager i va­re­tekt, og straf­fen han ble dømt til, ble der­for an­sett som sonet.

- Jeg kom­mer til å fort­set­te mine po­li­tis­ke og re­li­giø­se ak­ti­vi­te­ter, men selv­føl­ge­lig vil jeg tenke over hvor­dan jeg for­mu­le­rer meg i frem­ti­den, sa Hus­sain til VG etter at dom­men falt 7. fe­bru­ar.

Vur­de­rer motan­ke

- Vi kan ikke nekte stats­ad­vo­ka­ten å holde denne saken gå­en­de med de be­last­nin­ge­ne det med­fø­rer for de for­nær­me­de, sier Hus­sains for­sva­rer, ad­vo­kat John Chris­ti­an Elden til NTB.

Han sier det kan bli ak­tu­elt for Hus­sain å anke saken li­ke­vel, nå som stats­ad­vo­ka­ten har gjort det.

- Vi får vur­de­re motan­ke, selv om vi la til grunn at saken burde av­slut­tes, sier Elden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Hussain-saken: Nektet straffskyld på alle punkter
Les også
Hussain-saken: Tingretten må vurdere ytringsfrihetens grenser