FENGSEL: Andrew Craig Brunson,
...
FENGSEL: Andrew Craig Brunson, en protestantisk pastor fra North Carolina, ankommer sin egen bolig i Izmir i Tyrkia etter at han ble overført fra fengsel til husarrest i forrige uke. Foto: DHA via AP)
Tyrkisk domstol avviser å løslate amerikansk pastor
Del
Tyrkisk rettsvesen har nok en gang sagt nei til å løslate den amerikanske pastoren Andrew Brunson. Dermed blir han sittende i husarrest.

Domstolen i byen Izmir besluttet i forrige uke at Brunson skulle flyttes fra fengsel til husarrest. Amerikanerens advokat anket avgjørelsen og ba om løslatelse, samt at Brunsons reiseforbud skulle oppheves.

Men tirsdag ble anken avvist.

Brunson ble pågrepet i oktober 2016 og har sittet fengslet siden.

Han anklages for å ha hatt kontakt med to grupperinger som tyrkiske myndigheter har stemplet som terrorister: Kurdistans arbeiderparti (PKK) og Gülen-bevegelsen, som ledes av Fethullah Gülen, og som Tyrkia anklager for å stå bak kuppforsøket i juli 2016.

USAs president Donald Trump har truet med å iverksette omfattende sanksjoner mot Tyrkia hvis ikke pastoren blir satt fri.

paywall
paywall
tyrkia-pastor-nei,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,europa,tyrkia,nord-amerika,usa,domstol,amerikansk pastor,andrew brunson,donald trump,izmir,fengslet,arbeiderpartiet,pkk,terorrister