Amerikansk soldat slipper dødsstraff

Den amerikanske soldaten Robert Bales slipper dødsstraff etter at han har erkjent at han tok livet av 16 afghanere i en massakre i fjor.

Den militære domstolen godtok onsdag at Bales erkjente skyld, og dommer Jeffery Nance gjorde det deretter klart at Bales nå ikke lenger risikerer dødsstraff, men livsvarig fengsel.

Soldaten møtte for en militær domstol i staten Washington onsdag. Bales hadde på forhånd inngått en avtale med påtalemyndigheten om at det ikke skulle bli lagt ned påstand om dødsstraff hvis han sa seg skyldig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den 39 år gamle soldaten er tiltalt for å ha stått bak en massakre i det sørlige Afghanistan i mars i fjor. Saken dreier seg om 16 drap, seks drapsforsøk og sju overfall. I alt 17 av ofrene var kvinner og barn, alle skutt i hodet.

Mannens forsvarer, advokat John Browne, forsikret i forrige uke om at Bales var lei seg for massakren. Selve rettssaken mot soldaten starter først i september.

Bales forlot basen sin i Kandahar-provinsen midt på natten for å begå drapene i en landsby ved basen. Ifølge rettsdokumentene satte han fyr på flere av likene. Han skal også ha fortalt en medsoldat om drapene.

Massakren er den verste som er begått mot sivilpersoner av en amerikansk soldat siden Vietnamkrigen.

Bales var i Afghanistan for annen gang da massakren fant sted. Han har også tjenestegjort i Irak.