Lesingen av avisenes papirutgaver faller i samme tempo som ved tidligere rapporteringer, med en samlet tilbakegang på 10 prosent. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Fortsatt fall for papiravisene

Lesertallene for papiravisene fortsetter å falle. Papirutgavene når 51 prosent av befolkningen daglig. Men stadig flere leser Dagen, både på papir og nett.

Det viseren undersøkelse som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram tirsdag formiddag. Nordmenn over tolv år er omfattet av underskøelsen. Til sammen leser 83 prosent daglig norske medier på papir, nett og mobil.

HosDagen øker lesertallene på papir med både ny og gammel vekting. På desktop (nett) øker lesningen med 13,3 prosent til 17.000 lesere, skriverfagbladet Journalisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vårt Land faller lesingen både på desktop og på papir. 29.000 leser mediehusets innhold på nett. Det er en tilbakegang på 12,1 prosent fra i fjor. Papiravisen har også mistet lesere. Målingen vises at Vårt Land nå leses av 61.000 personer, ifølgerJournalisten.

Ny måte å måle på

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup, som har endret måten leserne telles på fra tidligere.

«Utvalget i Forbruker & Media har en overrepresentasjon av respondenter med høyere utdanning. Derfor innføres nå en utdanningsvekt fra og med denne rapporteringen. Dette slår i større grad ut for noen titler, som andelsmessig har mange lesere med høyere utdanning. Tallene for avisene er derfor ikke direkte sammenlignbare med gamle lesertall», skriver MBL om undersøkelsen.

De fleste avisene mister lesere

Lesingen av avisenes papirutgaver faller i samme tempo som ved tidligere rapporteringer, med en samlet tilbakegang på 10 prosent.

– Det er tøffe tider i bransjen, men tallene viser at norsk journalistikk fortsatt står sterkt. Ikke uventet fortsetter papirlesingen å falle, men vi klarer å beholde leserne digitalt gjennom satsing på godt norsk innhold, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

Aftenposten er den største papiravisen i Norge og når ifølge de ferske tallene 473.000 lesere daglig. Til sammen når avisa 1,237 millioner lesere på papir, nett og mobil.VG er det største mediehuset når man slår sammen lesing av alle publiseringsplattformene, med til sammen 2,370 millioner lesere.

Nettutgavene til norske medier har en vekst på knappe 4 prosent, mens lesingen av mobilutgavene faller svakt med 0,7 prosent.

--------------------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919.Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også eneavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

*Prøv oss GRATIS i 14 dager, uten forpliktelser.

NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen.Meld deg på her!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om:redaksjonen@dagen.no

*Følg gjerne Dagen på Facebook

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge:Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

ANDAKT: Følg gjerne vårandakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalteMenighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du iKrykkjebakkposten.

TWITTER:Dagen ogDagensDebatt