Tar ikke inn over seg kristen asylkritikk

For statsråd Sylvi Listhaug (Frp) handler kristen nestekjærlighet om å «hjelpe flest mulig».

Store aktører i Kristen-Norges kritikk av regjeringens forslag til asyl-innstramminger går ikke inn på innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

På spørsmål fra Dagen om kritikken fra Kristen-Norge gjør inntrykk på henne, viser Listhaug til et oppslag i siste utgave av avisaNorge Idag, der hun opplever at hun får «massiv støtte fra mange fremtredende personer i Kristen-Norge».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:Kirken ut mot Listhaug-forslag

I oppslaget kommenteres Kirke-Norges kritiske utsagn av tidligere Dagen-redaktør Odd Sverre Hove, Kjell Furnes, pinseevangelist Hallvard Hasseløy, skipsreder og frikirkemann Per Sævik og TV Visjon Norge-gründer Jan Hanvold.

– Jeg registrerer at det pågår en stor debatt nå internt, både på hvor kirken er på vei, hvilken rolle man skal ha i denne type spørsmål, og en diskusjon om innvandringspolitikk i tillegg. Jeg har ikke noen flere kommentarer utover det, sier Listhaug til Dagen.

Nestekjærlighet

Statsråden vil ikke kommentere Norme-leder Anne Lise Søvdes utspill i Dagen forrige uke om at Listhaugsinnstramminger gjør misjonsarbeidet vanskelig «hvis Listhaugs asylinnstramninger ikledd et kors rundt halsen er det som blir tolket å være kristen nestekjærlighet», sa Søvde.

Norme er paraplyorganisasjon for 43 kristne organisasjoner.

– Jeg har ikke noen kommentar til henne, annet enn å si at kristen nestekjærlighet handler om å hjelpe folk. Det er ingen som er mot å hjelpe folk. Spørsmålet er om vi skal hjelpe få her eller mange i nærområdene. Da mener jeg det aller beste er å hjelpe flest mulig. Det har jeg alltid lært, å hjelpe flest mulig, sier Listhaug.

Sterke meninger

For å hjelpe flest mulig mener statsråden løsningen er å «ikke å bruke opp alle pengene her, men ha et handlingsrom i framtiden til å hjelpe til i nærområdene til krig og konflikt».

– Det handler ikke bare om nå i dag, det handler om framtiden vår, hvordan Norge skal se ut framover når det gjelder velferdsmodellen. Det handler om at vi skal ha penger til å hjelpe folk i krig og konflikt, og at vi skal ha et asylinstitutt over tid som gjør at de som kommer til Norge og ønsker beskyttelse, skal få det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ni biskoper har sendt inn kritiske høringssvar. Gjør det inntrykk på deg?

– Nei, de er høringsinstanser på lik linje med alle andre. Vi kommer til å gå gjennom høringssvarene, og så registrerer jeg at det er mange sterke meninger om det, sier Listhaug.

Forventer at hun lytter

KrF forventer at Listhaug lytter til Kristen-Norges innspill om asylinnstrammingene.

– Å lytte til sivilt samfunn, og i dette tilfellet kirken, er viktig i høringsrunder, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad.

1. mars møtes stortingspartiene for å diskutere saken på statsministerens kontor.

Norme-leder Anne Lise Søvde ønsker ikke å kommentere Listhaugs avvisning av kritikken.

Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden - ogfølg også debatten på våre Facebook-sider.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.