Listhaug varsler entusiastisk integrering

Innstramminger er avgjørende for integreringen, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hun avviser at hun med sin retorikk setter asylforliket på Stortinget i spill.

– Absolutt ikke, sa den omstridte Frp-statsråden til møteleder Terje Svabø under kommuneorganisasjonen KS' landsting i Kristiansand tirsdag. Tvert imot antydet hun at det er opposisjonen som skaper usikkerhet om forliket.

– Det ville være direkte uansvarlig hvis partiene på Stortinget stemmer imot forslag de egentlig er for, fordi de ikke liker min språkbruk eller ønsker å påføre regjeringen nederlag, sa Listhaug, som la til at hun «av og til» kan få inntrykk av at så er tilfelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Entusiastisk

Konfrontert med anklager om at hun virker mer oppsatt på å gjennomføre innstramminger innen asylfeltet enn å legge til rette for god integrering, svarte hun at det ikke er noen motsetning mellom dette.

– Skal vi lykkes med integreringen, må vi ha kontroll over tilstrømmingen. Jeg kommer ikke til å forandre måten jeg snakker på, sa Listhaug, som kom med følgende programerklæring foran Kommune-Norges fremste tillitsvalgte:

– Jeg er en entusiastisk integreringsminister! Framover vil jeg bruke mye tid på å snakke om integrering og besøke kommunene, sa Listhaug.

Innvandrings- og integreringsministeren sier det er nødvendig å «tenke nytt», noe hun varsler vil bli konkretisert når regjeringen i mai legger fram den varslede integreringsmeldingen.

– Noen kommuner gjør det utrolig bra, mens andre ikke får til de samme resultatene. Det handler om å stille rette krav og se det enkelte mennesket, sa Listhaug.

Vil ikke endre stil

Å moderere uttalelser og retorikk eller tone ned innvandringskritikken, kommer ikke på tale, fastslo Listhaug.

– Jeg kommer fremdeles til å snakke om innvandringen. Det norske samfunnet har ingenting å tjene på at vi feier problemene under teppet, sa Frp-statsråden, som mener et tydelig språk er et kjennetegn ved partiet hennes.

– Det var en grunn til at jeg meldte meg inn i Frp og ikke et annet parti. Jeg liker klar tale og at man står for noe – også når det stormer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Listhaug gjentok for øvrig sine antakelser om at asyltilstrømmingen til Norge slett ikke er over, men tvert imot vil kunne blusse opp på nytt.

– Å tro at dette er over, vil jeg advare mot. Innstramminger er like viktig nå som da partiene på Stortinget inngikk forliket, sa hun.

Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden - ogfølg også debatten på våre Facebook-sider.

Følg Dagen påFacebook ogTwitter

 

Les også: