1. april med intelligenssjekk av tarmen

Årets aprilspøker i norske medier spenner fra asylmottak i slottskjelleren til forskere ved Universitetet i Oslo som har funnet en klar sammenheng mellom intelligens og bakteriesammensetningen i tarmen.

Her iDagen skriver vi at fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen er begeistret for at deler av kjelleren på Slottet blir akuttmottak for asylsøkere. Nyheten skal etter planen offentliggjøres på Slottsplassen i ettermiddag.

– Jeg har aldri hørt om noe lignende. Men dette passer jo godt inn i den inkluderingsvennlige profilen kongefamilien har hatt over tid, sier hoffreporter Kjell Arne Totland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter det avisa forstår, skal ideen ha oppstått nærmest som en spøk under kongeparets besøk på transittmottaket i Råde i Østfold i fjor høst.

– Helt konge, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Les hele saken her:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Arrangerer høyregudstjenester

Tankesmien Civita har søkt Fritt Ord og fått midler til en prøveordning med borgerlig-liberal gudstjeneste første søndag hver måned fra mai og ut året.

- Et tilbud til kristne på høyresiden som er lei av mas om oljeboring og skatt, sier gudstjenestekoordinator Lars Gauden-Kolbeinstveit tilMinervanett.no.

Vulkanutbrudd på Bømlo

Den gamle vulkanen Siggjo (474 moh) på Bømlo har vakna til liv igjen, skriv lokalavisaSunnhordland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Buldringa frå fjellet skremde bikkja, fortel eit vitne.

Tarmsjekk

Universitetet i Oslo inviterer fredag fremtidige studenter og andre interesserte på intelligent tarmsjekk på Blindern.

Forskere ved universitetet har funnet en klar sammenheng mellom intelligens og bakteriesammensetningen i tarmen. Dette er tidenes største undersøkelse av sitt slag, skriver forskningsmagasinetApollon.

Mer enn tusen studenter fra en rekke ulike fagområder har stilt opp til tidenes største tarmintelligenssjekk. For hver ble det laget en tarmprofil som ble sammenlignet med den karakteren studenten fikk på eksamen.

– Resultatet var forbløffende. En viss sammensetning av bakteriefloraen økte sannsynligheten for toppkarakter på eksamen. Studenter med en mer uheldig sammenblanding av tarmbakterier hadde økt risiko til å dumpe, kan forskerne Pål Trosvik og Eric de Muinck fortelle.

Nettby får nytt liv

Intet blir borte fra nett. Og nå vekker VG den nedlagt Nettby til live igjen. Alle bildene og meldingene du trodde var borte, kommer tilbake. Mediehuset legger samtidig ned alle sine sider på Facebook, skriverMedier24.

Nå må du betale for Facebook

Når du leser dette har 250 kr allerede blitt trukket fra kortet ditt du har registert på facebook siden. Facebook vil også trekke deg fra mobilen du har registert hvis du ikke har registert noe betalingskort. Du har allerede samtykket i vilkår om at betaling kan komme så du må for all del ikke bli sur. Vi vet jo at ingen leser vilkårene.  Alt kan ikke være gratis til evig tid, skriverDatahjelperne.

Museumsauksjon og kjøkkentest

Det nye Nasjonalmuseet for kunst får ikke plass til alle Nasjonalgalleriets kunstverk, kan Klassekampen berette. Derfor har museumsdirektør Audun Eckhoff bestemt at hundre utvalgte verk skal auksjoneres bort. På en pressekonferanse etter klokka 12 fredag vil Eckhoff kunngjøre hvilke verk som skal legges ut på auksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har tatt med noen høydepunkter for å få opp spenningen. Mer vil jeg ikke si nå, sier direktøren.

De første ti verkene skal ifølge avisas kilder selges til en hyggelig pris til de første som ringer Nasjonalgalleriet etter klokka 12.

NRK varsler at Mattilsynet har satt i gang en prøveordning der de tester standarden på private kjøkken. Gjennom stikkprøver og uanmeldte besøk vil tilsynet vurdere kjøkken med et smilefjes, et surt fjes eller en strekmunn.

– Mange av de matforgiftningene vi får melding om skjer hjemme på private kjøkken. Vi tror at en smilefjesordning lik den som finnes på restaurantene vil være med å heve den hygieniske standarden i hjemmene, sier Lisbeth Pettersen i Mattilsynet.

I første omgang er dette en prøveordning, men Mattilsynet ønsker å gjøre ordningen permanent.

Lokalavis satser på Tekst-TV

Til sommeren kan du lese ferske nyheter fra Bygdanytt på TV-en din. Alle i Arna og Osterøy som får inn NRK TV vil kunne lese tekst-TV-nyhetene fra lokalavisen sin,skriver den lille lokalavisen.

– Konkurransen i mediemarkedet er beinhard og vi må hele tiden tenke nytt. Tiden er overmoden for at Bygdanytt blir tilgjengelig på TV-skjermen, sier redaktør Eirik Langeland Fjeld.

Dieselforbud på fredager

Miljøpartiet De Grønne har fått gjennomslag for full stopp for dieselbiler  i Oslo, Bergen og Trondheim - hver fredag, skriverNettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har sendt ut meldinger på Altinn til alle beboere som er registrert med dieselbil og bosatt i kommunene, men har dessverre ikke oversikt over pendlere som bruker dieselbil inn til disse byene, sier en talsmann for miljøpartiet.

IKEA bygger varehus ved flystripe

Varehusgiganten har planer om å bygge et nytt varehus ved Geiteryggen flyplass - og mye tyder på at de vil ha egne charterfly, skriverta.no.

Vil rive Stadsporten

I Bergen vil idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen fjerne Stadsporten for å gi plass til sykkel-VM, skriverBergens Tidende.

– Det blir temperatur når man rører noe som har stått flere hundre år i Bergen, men vi kan ikke frede alt i denne byen, mener Thorsen.

Løypesjef Torjus Larsen avviser muligheten for å endre VM-løypa, slik at Stadsporten kan spares. Internasjonalt inkluderes ofte landemerker i sykkelritt, som triumfbuen i Paris under Tour de France.

– Når dette først gjøres, kan det bli en fantastisk fin inntektskilde for sykkel-VM. Deler av porten kan selges til bergenserne, som suvenirer fra mesterskapet, sier Erik Halvorsen som er kommunikasjonssjef for VM-arrangøren.

Paven vil gjøre Martin Luther til helgen

For å skape kristen enhet vil pave Frans helgenkåre reformatoren Martin Luther, skriverKristeligt Dagblad i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

500 års strid mellom katolikker og protestanter kan endelig avsluttes, skriver avisen.

Mer fra Danmark

Dronning Margrethe og Prins Henrik kjemper for å beholde parforholdet, skal vi tro danske BT i dag. Men på 1. april skal man ikke nødvendigvis det.

Ifølge den danske tabloidavisen BT skal dronningen til en fransk parterapeut som heter monsieur Poisson D'Avril. Den berømte terapeuten skal også ha hjulpet både den franske presidenten, Hollande, og Verdensbankens tidligere direktør Dominique Strauss-Kahn etter utroskapsskandaler.

Poisson d'avril betyr imidlertid aprilfisk på fransk, og sikter til aprilspøktradisjonen i fransktalende land.

Sverige

Også i Sverige får kongehuset gjennomgå. Prins Daniel hyller sitt favorittband, Kent, ved å gi sin nyfødte sønn nok et navn. «Han skal hete Oscar Carl Olof Kent», skriver Svensk Damtidning på Instagram.

Ifølge Värmlands Folkblad har et sagbruk, en forsker og en ICA-sjef funnet løsningen på verdens sultkrise. De har funnet ut hvordan mennesker kan fordøye ren cellulose, og skal nå produsere «Extreme Fiber Flakes», en frokostblanding laget av gran- og furuflis.