Danske politikere vil ikke kri
...
Danske politikere vil ikke kritisere Israels aksjoner i Gaza. Her møter prins Frederik tidligere president i Israel Shimon Peres.
Danmark: Borgerlige avviser Israel-kritikk
Del
Budskapet fra de borgerlige i Danmark er klart: Israel har ikke gjort noe galt, og Danmark bør stå last og brast med landet.

Verken Dansk Folkeparti, Venstre eller De konservative vil kritisere Israels militæroffensiv på Gazastripen. På den borgerlige fløyen er det kun Liberal Allianse som åpner for direkte kritikk av Israel, skriver Jyllands-Posten.

– Hamas er eneansvarlig for dette. Ansvaret kan ikke deles. Dette er en terrororganisasjon og det er ingen unnskyldninger, sier Søren Espersen, utenrikspolitisk talsmann for DF.

Han mener Israel har utvist nåde overfor palestinerne:

– Man skal hele tiden være klar over at Israel med sin militære makt kan utslette hele Gaza, inklusive rotter og mus, på 20 minutter.

– Det ville vært det enkleste. Men det har de ikke gjort, selv om det er gjennomført over 2.000 bombetokter. De har tatt store hensyn til de sivile, sier Espersen, som angriper hele ideen om at det skal være proporsjonalitet i angrepene.

Hos Venstre sier utenrikspolitisk talsmann Søren Pind at angrepene har skapt en «redselsfull situasjon, der ingen vinner». Han mener imidlertid at man kan «diskutere her fra til evigheten» om det er proporsjonalitet mellom partene.

Norges utenriksminister, Børge Brende (H), sa denne uken at han forstår Israels behov for å beskytte seg, men han mener at det ikke kan rettferdige den massive ødeleggelsen av Gaza.

– Nok er nok, Israels angrep er uproporsjonale, sier Brende.

 

dk-israel-kritikk,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina,norden,danmark,norge,Riksnyheter