TILBAKE: Tre dager på sykehus
...
TILBAKE: Tre dager på sykehus var nok for TV-gründer Jan Hanvold. Nå er han tilbake på jobb etter hjerteinfarkt.foto. Foto: Arkiv
TV-sjef fikk hjerteinfarkt søndag - tilbake på jobb i dag
Del
Kollegene takker Gud og det norske helsevesenet for at alt har gått bra. – Jan Hanvold sier han skal bli 120 år.

TV-evangelist Jan Hanvold, som er redaktør og styreleder for Tv Visjon Norge, fikk en dramatisk avslutning på helgen . Etter direktesendingen søndag kveld fikk han plutselige smerter i begge armene. Han kontaktet sykehuset og ble sendt i ambulanse til Rikshospitalet, der legene konstaterte at han hadde fått hjerteinfarkt.

Les også: Jan Hanvold fikk hjerteinfarkt

Årsaken til infarktet var to tette blodårer inn mot hjertet, og legene gjorde en såkalt utblokking av disse årene. Mandag ble Hanvold overført til Drammen sykehus. Nå skal imidlertid tv-evangelisten være på bena igjen.

– Jobber allerede

– Han er i veldig fin form og kommer tilbake på jobb torsdag. Han jobber faktisk allerede fra sykehuset, sier daglig leder Leif Inge Sandnes, som nettopp hadde besøkt Hanvold på sykehuset da Dagen snakket med ham onsdag.

Sandnes forteller at han og noen kolleger var samlet søndag kveld og ba utover natten. Nå takker de Gud og det norske helsevesenet for at alt har gått bra.

24 timer i døgnet

Tv Visjon Norge er en kristen 24-timers kanal som sender i hele Skandinavia. Tv-kanalen har ifølge deres egen nettside 32 ansatte og en rekke frivillige. Siden starten i 2003 har Jan Hanvold vært kanalens redaktør. Med et arbeid som omfatter bibelskole, gjestegård, tv og web-butikk, samt hjelpesendinger har Hanvold nok å henge fingrene i. Nå må han imidlertid ta det litt roligere fremover.

– Jan er på jobb 24 timer i døgnet, han jobber uansett hvor han er. Men han er også fornuftig, så nå må han regulere arbeidet sitt etter helsesituasjonen. Det blir ikke noen fjellturer med det første, sier Sandnes, som har jobbet med Hanvold siden 1992.

Skal leve i 120 år

Ifølge Sandnes skal Jan Hanvold ved flere anledninger ha uttalt at han skal bli 120 år gammel.

– Jan proklamerer at han skal bli 120 år og det er viktig at han har en god holdning til livet, sier Sandnes.

Det fins heller ingen planer om at Hanvold, som er 63 år, skal tre av ved pensjonsalder på 67 år.

– Nei, Jan blir ikke pensjonist før det står på gravsteinen: Her hviler... I Bibelen fantes det ikke pensjonister, de døde på jobb, og vi må leve som om hver dag var den siste, sier Sandnes, som har jobbet som både tv-sjef og driftssjef i Visjon Norge.

Han forteller at tv-kanalen har gått videre disse dagene uten Hanvolds tilstedeværelse.

– Ingenting kan hindre fremdriften og arbeidet som vi gjør i Visjon Norge. Det ligger så i blodet på hele organisasjonen og det fins ingen depresjon her, bare tro på fremtiden, sier Sandnes.

Krumtappen

Selv om kanalen tilsynelatende har fungert fint uten Hanvolds tilstedeværelse denne uken er det ingen tvil om at han er krumtappen i organisasjonen.

– Når det gjelder Jan er han en veldig viktig krumtapp. Det er han som er visjonæren. Han er en handlingens mann, og vi har respekt for den visjonære biten. Derfor trenger vi Jan i mange år fremover, og det er vet han selv også. Han skal ta vare på helsen sin, men kan nok bli litt oppslukt i arbeidet, sier Sandnes.

– Har dere råd til å miste Hanvold?

– Vi har ikke råd til å miste noen. Vi hadde ikke råd til å miste Paulus eller Silas heller, men arbeidet må gå videre. Og Hanvold er ikke en mann som gir opp, sier Sandnes.