STILLER OPP GRATIS: Alexander
...
STILLER OPP GRATIS: Alexander Rybak opptrer uten honorar for Mercy Ships 17. november. FOTO: Heiko Jung Foto: Byline stor
Spiller gratis for Mercy Ships
Del
– Dette er jo ikke en vanlig konsert, men et konsept der vi hjelper andre. Jeg vet at dette er noe bedrifter ønsker å gjøre, og på den måten vise at de tar samfunnsansvar, sier Erling Natvig.

Nasjonal leder, Erling Natvig, håper på et mirakel når Mercy Ships inviterer til konsert i Grieghallen med kjente artister som trekkplaster.

Alexander Rybak, Carl Espen Seim, Josefin Winther og Rhoda Achieng Ondeng; alle opptrer uten honorar for en god sak. I tillegg deltar rundt 50 fra Ung Symfoni og en gruppe på 40 strykere i alderen 9-11.

Stiv pris

Natvig har et godt håp om at det blir bra med publikum i Grieghallen 17. november, men understreker at de trenger et mirakel. Inngangsbilletten på 1000 kroner har en stiv pris, men han understreker at den regnes som et gavebidrag til arbeidet. «Alle inntekter går uavkortet til medisinske tjenester blant verdens fattigste i regi av Mercy Ships – veldedig sykehusskip som redder liv», står det i konsertannonsen.

LES OGSÅ: Ebola-epidemien gjør at Mercy Ships må skifte kurs

 

Why Mercy Ships Serves the Forgotten Poor in Africa from Mercy Ships on Vimeo .

Utprøvd konsept

Konseptet er ikke nytt. I fem år har organisasjonen arrangert veldedighetskonserter med artister som AHA og Secret Garden, for å nevne noen. I fjor manglet de 2.000 kroner på å få 1,1 millioner i overskudd på en kveld i Kristiansand. Hvis Mercy Ships greier å fylle opp de 1.700 stolene i Grieghallen, vil det generere 1,5 millioner til arbeidet.

– Hvorfor satser dere nå i Bergen?

– Det er fordi vi har mange givere i Hordaland. Sammen med Agder er det fylket der vi har flest givere.

Natvig synes det er fantastisk at alle artistene stiller opp gratis for det de oppfatter som en god sak.

– Jeg tror artistene blir rørt over engasjementet. De begeistres over at vi er frimodige og tar tusen kroner i inngangsbillett. Det er nok greit for dem å se at det blir et overskudd, tror han.

Frimodig

Kontakten med Alexander Rybak ble etablert på en flyplass. Natvig hadde aldri møtt ham før, men var frimodig og tok kontakt. Tre timer senere fikk han en sms fra artisten, der han etterspurte en e-post.

Natvig har godt håp om at de kan samle tusen i Grieghallen, og synes at de har kommet godt i gang med salget. En større bedrift har kjøpt 100 billetter, en annen har kjøpt 150 til sine ansatte med følge.

– Dette er jo ikke en vanlig konsert, men et konsept der vi hjelper andre. Jeg vet at dette er noe bedrifter ønsker å gjøre, og på den måten vise at de tar samfunnsansvar, sier Natvig.

konsert,grieghallen,mercy ships,alexander rybak