Malaysia Airlines går med store tap etter de to tragiske flyulykkene som rammet selskapet tidligere i år. Konsekvensen er at 30 prosent av de ansatte blir sagt opp. Foto: Reuters / NTB scanpix

Malaysia Airlines må si opp tusenvis av ansatte

Flyselskapet Malaysia Airlines må redusere antall ansatte med 30 prosent som følge av en omstruktureringsplan.

Kuttene er en del av en omstruktureringsplan som vil koste det ulykkesrammede selskapet 6 milliarder ringgit, tilsvarende 11,8 milliarder kroner. Det opplyser den største eieren i flyselskapet, det nasjonale pengefondet Khazanah Nasional, fredag.

Ifølge Khazanah kommer Malaysia Airlines til å si opp mellom 6.000 og 14.000 ansatte i et forsøk på å stanse de økonomiske tapene flyselskapet sliter med etter de to tragiske ulykkene som har rammet selskapet i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fondet opplyser videre at flyselskapet også vil bli tatt av Kuala Lumpur-børsen i slutten av 2014. Malaysia Airlines administrerende direktør Ahmad Jauhari Yahau vil imidlertid fortsette i stillingen fram til neste sommer.

Khazanah Nasional understreker at målet er å få selskapet til å bli lønnsomt igjen innen tre år etter at det er tatt av børs, og at det skal kunne gå på børs igjen innen tre til fem år.

Les også
Malaysia har ikke gitt opp MH370-søket
Les også
Flyvrakrestene er tuklet med
Les også
Kampene fortsetter mens flyulykken etterforskes