– Mildt sagt er dette noe av det verste jeg har sett av måter å omtale kirkens dåp på. Helt skrekkelig, pinlig og vulgært, mener Helge Helgesen, sogneprest i Tjensvoll kirke. Foto: Stillbilde fra reklamevidoen fra Den norske kirke

Prester og PR-ekspert med kritikk mot dåpsreklame

En videoreklame med en prompende, rappende baby med mannestemme skal få flere til å døpe barna sine. Nå krever sogneprest Helge Helgesen i Stavanger at reklamesnutten fjernes.

– Mildt sagt er dette noe av det verste jeg har sett av måter å omtale kirkens dåp på. Helt skrekkelig, pinlig og vulgært, skriver Helge Helgesen, sogneprest i Tjensvoll kirke, i en kommentar i Stavanger Aftenblad.

Se reklamevideoen her (via NRKs nett-tv):

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Det er Aksjon dåp i Stavanger bispedømme som står bak den30 sekunder lange reklamesnutten som nå vises på kinoer i Rogaland. Hensikten skal være «å få fram rikdommen og velsignelsen med dåpen».

– Noen har mistet gangsynet fullstendig. For jeg føler den bare er krenkende imot det vi forsøker å stå for som kirke, sier Helgesen som krever reklamefilmen fjernet umiddelbart.

Også PR-ekspert Jarle Aabø slakter filmen og sier tilVårt Land at babyen «høres ut som en fyllik som bor under en bru og drikker rødsprit»:

– Det synes jeg ikke er noe å le av.

Kirkeverge i Sandnes og initiativtaker til Aksjon dåp Andreas E. Eidsaa Jr. tror Aabøs kritikk skyldes at han har en annen humor.