Fra venstre: NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og leder i Kringkastingsrådet Per Edgar Kokkvold. Foto: Tor Weibye

«NRK har i for liten grad satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle»

Kringkastingsrådet kom torsdag med en samlet uttalelse etter å ha gjennomgått og snakket om alle klagene mot NRKs dekning av Gaza-krigen i sommer.

Uttalelsen ble enstemmig vedtatt:

«Kringkastingsrådet har mottatt rundt 50 reaksjoner på NRKs dekning av Gazakrigen i sommer. Langt de fleste har vært kritiske. Klagene gjelder både enkeltutsagn, kildebruk og balanse generelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rådet erkjenner at det er en svært krevnede oppgave å rapportere fra et krigsområde som dette, hvor engasjementet i det norske folk er såpass stort.

Kringkastingsrådet mener likevel at NRK i for liten grad har satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle.

I en tidlig fase av konflikten lyktes ikke NRK godt nok med å skille propaganda fra dokumentrbar informasjon. Kringkastingsrådet har med tilfredshet registrert at NRK underveis fikk fram flere stemmer og at dekningen ble mer nyansert.

Kringkastingsrådet oppfordrer NRK om i større grad å formidle bakgrunnsinformasjon mellom krigene.

Rådet forventer at NRK har et bevisst forhold til grensegangen mellom nyhetsrapportering og kommentarvirksomhet.».

Les også:– Kritikken av Gaza-dekningen er urettferdig og uholdbar

Gaza hets og sosiale medier

Sidsel Wold (NRK), Vebjørn Selbekk (Dagen), Conrad Myrland (MIFF), Håkon Borud (Aftenposten) og Per Arne Kalbakk (NRK) møttes onsdag kveld i Litteraturhuset i Oslo til debatt over temaet «reportere i kryssild».Du kan se hele debatten i opptak her.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les Dagen-redaktør Tarjei Giljes kommentar:NRK gjør det lettere for seg selv