IKKE BEKLAGE: Mani Hussaini mener seg implisitt stemplet som antisemitt av Miff. Foto: Silje Rognsvåg

AUF-lederen vil ikke beklage uttalelser

– Jeg beklager ingenting. Miff har skrevet på sine nettsider at jeg implisitt driver med jødehat. Jødehat og antisemittisme er to sider av samme sak, sier AUF-leder Mani Huassaini.

Mani Hussaini, nyvalgt leder i AUF, har høstet kritikk for en uttalelse i intervjuet han gav Dagen lørdag . Der sier han at «Miff (Med Israel For Fred, red, anm) sier jeg er antisemitt fordi jeg kritiserer drap på barn».

Leder i Miff, Conrad Myrland, krever at Hussaini dokumenterer påstanden. Også på lederplass i Dagen mandag, bes det om mer dokumentasjon. Eller aller helst en beklagelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke Hussaini beredt til å komme med.

– Jeg beklager ingenting. Miff har skrevet på sine nettsider at jeg implisitt driver med jødehat. Jødehat og antisemittisme er to sider av samme sak, sier han til Dagen.

Hussaini forteller i intervjuer med både Aftenposten og Dagen at han i Syria ble lært opp til jødhat. At da han kom til Norge måtte han nullstille seg.

Etter intervjuet i Aftenposten, skrev Miff på sine nettsider at «dersom Hussaini vil nullstille seg helt fra Israel- og jødehat, bør han nok også hente impulser utenfor AUF og det pro-palestinske miljøet i Norge».

Hussaini mener den første setningen implisitt tilskriver ham antisemittiske holdninger.

– Jeg synes denne setningen er for drøy. Den kan tolkes som at jeg driver med jødehat.

– Og jødehat og antisemittisme er det samme?

– Ja, det er det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hussaini mener det må gå an å kritisere Israels bombing av Gaza uten å bli stemplet som antisemitt eller jødehater. Under Gaza-krigen i sommer var han aktiv i debattspaltene og gikk i mot bombingen. Dette er saker som Miff trekker frem som dokumentasjon på at Hussaini «trenger mer nullstilling».

Vrang vilje

Conrad Myrland i Miff, ble overrasket da han leste Hussainis beskyldninger i Dagen. Han opplever at AUF-lederen trekker sitatet veldig langt.

– Jeg kjente meg ikke igjen i hans beskrivelse. I påstanden sitert i Dagen sier han at vi kritiserer ham for at han har beklaget at barn blir drept. Det er overhodet ikke i den sammenhengen vi har skrevet at han trenger mer nullstilling. Slik jeg oppfatter ham tolker han sitatet med mest mulig vrangvilje. Jeg ville aldri stemplet ham som antisemitt. Tvert i mot. Jeg har stor respekt for mye av det han har fortalt om sin bakgrunn og historie.

Myrland ba om dokumentasjon på at Miff hadde karakterisert Hussaini som antisemitt. AUF-lederen viser kun til nevnte sitat. Myrland kommer han noe i møte.

– Når han kommer med dette sitatet kan jeg se at med en god porsjon vrangvilje kan det tolkes dit han gjør.

Myrland håper Hussaini vil hente impulser fra andre steder enn pro-palestinske grupperinger. Det er det han mener med at Hussaini fortsatt trenger nullstilling.

– Han sier blant annet at «Israels krig er ikke mot Hamas, den er mot palestinernes kamp mot okkupasjon. Årsaken til konflikten er ikke Hamas. Hamas er en konsekvens av okkupasjonen». Dette er slagord som ikke har rot i virkeligheten. Derfor mener jeg at han fortsatt trenger å nullstilles, sier Myrland.

Les også
Sleivspark om MIFF
Les også
Lærte jødehat på kristen skole i SyriaFem kampsaker
Les også
Hussaini klappet inn som ny AUF-leder
Les også
Ap anmelder mann for netthat mot AUFs valgkomité