TIL SALGS: Sjømannskirken i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo skal selges. Kirken, som også har en boligdel, samt en portnerbolig, er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg. Hvis hele kirkebygningen skal gjøres om til bolig, er det anslått at det vil koste 20-30 millioner kroner - i tillegg til en prisantydning på 70 millioner. Foto: Z ovenfra / Sem & Johnsen

Stor interesse for Oslo Sjømannskirke

Den indre Sjømannsmisjon kan få en saftig gevinst av salget av Oslo Sjømannskirke – kanskje godt over prisantydningen på 70 millioner.

Megleren har alt hatt flere visninger på eiendommen som tiltrekker seg betydelig interesse i boligmarkedet.

14-15 interesserte

– Vi har hatt flere visninger de siste dagene. Det er ganske mange som har sett på eiendommen. Vi har hatt 14-15 henvendelser, og omtrent halvparten av dem har vært på avtalte, individuelle visninger, forteller advokat Tom Elliot Johnsen hos advokatfirmaet Sem & Johnsen til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den indre Sjømannsmisjon (DISM) i Bergen eier eiendommen som de fikk overdratt for én symbolsk krone i 1985. Nå kan den økonomisk hardt pressede organisasjonen trolig håve inn flere titalls millioner kroner i gevinst på salget. Prisantydningen er på 70 millioner kroner, men megleren ser ikke bort fra at det kan bli mer.

– Hvis dere får en budrunde her mellom flere interesserte, er vel sjansene der for at det kan bli enda flere misjonskroner i kassa i Indre Sjø?

– Ja, det kan hende, sier Johnsen som opplyser at det ikke er nysgjerrige som har henvendt seg, men aktører som kan tenke seg å vurdere et kjøp – og har penger til det.

Les kommentaren:70 millioner til synkende skip?

Flott beliggenhet

Sjømannskirken på Bygdøy ble bygd i 1917 og har en beliggenhet de færreste kan slå, ved sjøen, med strandtomt,  i et av Oslos absolutt mest fasjonable strøk.

Da eiendommen ble lagt ut for salg sist uke, var det en sjelden begivenhet. Her tilbys nesten seks mål tomt, et bruttoareal i hovedboligen på 790 kvadratmeter og i portnerboligen på 130 kvadratmeter.

Selv om bygningene bærer betydelig preg at sin alder, langvarig slitasje og et betydelig etterslep i vedlikeholdet, trekker det kraftig opp at eiendommen ligger ved Oslofjorden, har egen privat strand og brygge og at bygningene er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg.

«Bygdøys kanskje vakreste strandeiendom» skryter megleren, advokatfirmaet Sem & Johnsen, og interessen tyder på at flere kan være enig i det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:Frykter at kirke blir kaksevilla

– Økt handlefrihet

Landsstyreformann Ingolf Solsvik har den senere tid fungert som daglig leder i DISM. Ved månedsskiftet går han av og går tilbake til vervet som formann som han i juni ble valgt til for de neste to årene.

Han sier han ikke har tenkt på at salget av Oslo Sjømannskirke kan bringe enda mer enn 70 millioner inn i organisasjonens kasse.

– Når det gjelder prisen og økonomien vår, så får vi gjennom salget økt handlefrihet og kan øke misjonens aktivitet enten det blir 70 eller 90 eller 50 millioner. Vi tar det som det blir og vil vurdere det derifra, sier han til Dagen.