Politiet etterlyser Mansur Mahashev etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Siktet barnefar er i Russland, la ut video på YouTube

Faren som er siktet for å ha bortført døtrene sine fra Kongsvinger, er i Russland med jentene, bekrefter advokat John Christian Elden.

Ifølge avisen har faren lagt ut en video fra bortføringen på nettstedet YouTube. Den viser en samtale mellom barnefaren og døtrenes beredskapsfar idet to maskerte menn bortførte de to småjentene.

Barnefaren skal ha satt seg inn i bilen, tatt nøklene fra beredskapsfaren og bedt ham holde hendene på rattet, ifølge politiet på Kongsvinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv mener faren at videoen dokumenterer at siktelsen mot ham er feil. I en epost til Dagbladet, skriver Mansur Mahashev (43) at han er uskyldig – og at han «reddet døtrene fra norsk barnevern».

– Siktelsen er feil

Farens advokat, John Christian Elden, bekrefter overfor Dagbladet at hans klient og de to døtrene nå er i Russland.

– Han har etter at politiet siktet ham for angivelig tvang mot beredskapsfar selv valgt, uten å spørre meg, å legge ut hele videoen med samtalen deres i bilen for å vise at siktelsen er feil. Barna og han har det bra, opplyser Elden i en tekstmelding til avisen.

Den tsjetsjenske 43-åringen er siktet for frihetsberøvelse etter at døtrene Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført på Kongsvinger 10. juni.

Forberedt på video

Politiet har så langt framstilt etterforskningen som relativt resultatløs, og sagt at det ikke er framkommet opplysninger i saken som gir noen sterkere pekepinn på hvor barna og deres far befinner seg. Etterlysningen gjennom Interpol har så langt ikke gitt resultater, ifølge politiadvokat Irene Johnsen Dahl.

Hedmark politidistrikt opplyser i en pressemelding fredag at det «var forberedt på at det kunne finnes et slikt opptak og at det ville bli publisert», i og med at beredskapsfaren så at barnefaren hadde mobiltelefonen i fanget under hele samtalen.

«Beredskapsfar har i avhør hos politiet forklart seg i detalj om samtalen han hadde med biologisk far», opplyser politiet.

Les også
Mann varetektsfengslet i bortføringssaken
Les også
Politiet etterlyser flere biler i bortføringssaken
Les også
Moren siktet for medvirkning til bortføring
Les også
To søstre (6 og 8) bortført av maskerte menn på skolebuss