Nei igjen: Einar Ekerhovd blir heller ikke denne gang ansatt som prest i Loddefjord kirke.

Ekerhovd vraket i Loddefjord

Einar Ekerhovd var på førsteplass i menighetsrådet, men bispedømmerådet valgte Arve Hansen Haugland som ny prest i Loddefjord kirke.

Haugland var nummer to i menighetsrådets innstilling.

– Da ble det ikke Loddefjord denne gangen heller! Men heldigvis: Gud har ikke gitt meg motløshetens ånd så det blir vel et liv etter dette også, skriver Einar Ekerhovd på sin Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ekerhovd søkte også i fjor, og var også da menighetsrådets førstekandidat uten å få jobben.

Les også: Karismatisk­, elsket og ­uønsket

Bra profil

Leder av bispedømmerådet, Inger Helene Nordeide, er fornøyd med ansettelsen av Arve Hansen Haugland og tror han vil passe bra i Loddefjord menighet.

– Haugland har en god profil som passer inn i Loddefjord, sier hun til Dagen.

– Hvorfor valgte dere Haugland fremfor Ekerhovd?

– Han søkte stillingen, og etter en samlet vurdering valgte vi å ansette Haugland, sier lederen av bispedømmerådet.

– Uforståelig

Dagen kjenner til at Haugland allerede i mars ble presentert som ny prest i Loddefjord kirke. Da ønsket menighetsrådet at stillingen skulle utlyses fordi de heller ville ha Einar Ekerhovd i stillingen.

Ekerhovd har vært leder av Oase i syv år, og passet til den karismatiske menigheten, mente menighetsrådet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I et intervju med Dagen sa Einar Ekerhovd tidligere denne uken at han ikke skjønte hvorfor han ikke var egnet for stillingen. Den tidligere Oase-lederen spekulerte i om det kunne være fraksjoner i menigheten som gjorde at de trengte en prest som kunne samle menigheten. Han visste ikke hvilke fraksjoner det var snakk om.

Nestleder i menighetsrådet Ragnhild Herestveit sa til Dagen at heller ikke hun skjønte hvilke fraksjoner det var snakk om. Hun har sittet i menighetsrådet i fire år.

Da bispedømmet ansatte prest i Loddefjord menighet i fjor, ble han sykemeldt etter to uker. Trolig etter en konflikt med tidligere prest Eivind Bjørnar Hetlevik. Siden den gang har menigheten hatt Trygve Danielsen som vikarierende prest.

Økumenisk

Det er enda ikke klart akkurat når Arve Hansen Haugland begynner i stillingen i Loddefjord kirke. Han er for tiden pastor i Bergen International Church.

Haugland er kapellan og har tidligere arbeidet i Det norske misjonsselskap. Han er medlem i Bjørgvin bispedømmeråds utvalg for økumeniske og internasjonale spørsmål. Han bor på Askøy utenfor Bergen.

Einar Ekerhovd

  • Prest i Den norske kirke.
  • Ledet Norges største Ten Sing-kor på 80-tallet.
  • Leder av Oase i syv år.
  • Har søkt tre prestejobber i Hordaland de siste to årene. I samtlige er han ønsket av menigheten, men ikke av lederskapet i bispedømmet.

Les også
Karismatisk­, elsket og ­uønsketEinar Ekerhovd
Les også
Budsjetterte i tro
Les også
Prestevalg har skapt full kriseloddefjord kirke
Les også
Dette har skapt krise i Loddefjord kirke
Les også
«Menighetens ønsker veier ikke alltid tyngst»