FILM: Ragnhild og Børre Knudse
...
FILM: Ragnhild og Børre Knudsen ble portrettert i filmen «En prest og en plage». Foto: Fotobyline
Hyller Ragnhild Knudsen med pengegave
Del
Venner av Ragnhild og Børre Knudsen har tatt initiativ til å samle inn en pengegave i forbindelse med at hun fyller 75 år 5. oktober.

«Ragnhild har ikke vært mye i media, men nå i forbindelse med filmen om Børres kamp har hun stått frem med sin egen og familiens historie på en gripende og troverdig måte», står det i et brev som er sendt ut til et ukjent antall mennesker.

Biskop og professor

Blant de 31 som har skrevet under på brevet, er biskop Ole Christian Kvarme, Roald Flemestad, biskop i Den nordiske Katolske kirke, Magne Supphellen, professor ved Handelshøgskolen og sangevangelistene Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes.

– Det har vært utrolig morsomt å holde på med denne innsamlingen. Jeg har sjelden vært borti noe lignende, sier Boe Johannes Hermansen , som sammen med Gunnleik Seierstad har initiativ til innsamlingen.

Flere tusener

Han nevner at det er stort spekter av folk som har skrevet under på brevet, og at folk fra mange ulike hold har engasjert seg i aksjonen.

Selv har han sendt brevet til 300-400 i sitt kontaktnett, og regner med at andre har gjort det samme.

– Det er nok flere tusener som har fått det, tror han.

«De fleste av oss slapp lett unna offentlig forhånelse og personlig offer. Ragnhild og barna derimot, betalte prisen. De opplevde fordømmelse og trakassering i en situasjon de ikke selv hadde skapt. Vi kan ikke skru tiden tilbake, men vi kan hedre Ragnhild på 75-årsdagen», står det i brevet.

Dårlig samvittighet

– Gir folk fordi de har dårlig samvittighet, tror du?

– Det kan vel tenkes at noen kjenner på dårlig samvittighet for at man ikke har gjort nok. Filmen ble nok en veldig døråpner. På en god måte fikk den fram hva kampen for det ufødte liv har kostet Børre Knudsen og hele hans familie. Jeg synes å merke en mer positiv holdning til Børre nå, sier Hermansen, og legger til at Ragnhild har båret en stor byrde disse årene, og at hun har kommet i skyggen av sin mann.

– Hun har jo bevisst valgt å ha en tilbaketrukket profil. Men det er jo en kjensgjerning at hvis ikke hun hadde vært der for ham, så kunne ikke Børre gjort det han har gjort. Ofte er det mannen som får heder eller kritikk, og svært ofte er det kanskje kona som er årsaken til at han har kunnet gjort det han har gjort.

SE DOKUMENTAREN på nett-TV: Nå er det er siste mulighet for å kunne se dokumentarfilmen om Ragnhild og Børre Knudsen gratis. Den vises, når som helst, på NRKs nett-TV ut september måned .

Hemmelig beløp

Hermansen er kjent med beløpet som er kommet inn så langt, men vil ikke ut med hvor mye som er samlet inn. Han er imidlertid overbevist om at mange flere vil gi en pengegave til Ragnhild, som vil bli overrakt i forkant av bursdagen.

Boe Johannes Hermansen,børre knudsen,gunnleik seierstad,innsamling,Ragnhild Knudsen