Australske myndigheter tror passasjerflyet fra Malaysia Airlines fløy på autopilot da det forsvant 8. mars i år. Her er et av selskapets fly avbildet i 2007. Foto: Bazuki Muhammad/Reuters/NTB scanpix

Savnet fly fra Malaysia trolig på autopilot da det forsvant

Det savnede malaysiske flyet MH370 fløy sannsynligvis på autopilot da det forsvant i Indiahavet, opplyser australske myndigheter.

Det er satellittobservasjoner av flyet som gjør myndighetene overbeviste om at flyet fløy på autopilot. Søket etter flyet flyttes nå lenger sør i Indiahavet, tusenvis av kilometer fra den planlagte ruten til flyet.

– Eksperter har analysert satellittkommunikasjon og gjort svært komplekse beregninger. Basert på disse beregningene flytter vi søket sørover, sier Australias visestatsminister Warren Truss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det nye søkeområdet ligger 1.800 kilometer vest for den australske byen Perth og har tidligere blitt gjennomsøkt fra luften uten resultat. I august starter et undervannssøk etter flyet i området. Søket kan ta opptil 12 måneder.

Passasjerflyet fra Malaysia Airlines var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant 8. mars i år. Det var 239 mennesker om bord.

En storstilt leteaksjon ble satt i gang, men fortsatt har ingen sett spor av flyet. Malaysisk politi har utpekt flykapteinen som hovedmistenkt, og tror flyet med vilje ble ført ut av kurs.

Les også: Flykaptein utpekt som hovedmistenkt

Les også
Flykaptein utpekt som hovedmistenkt for flyforsvinning
Les også
- Savnet fly fløy i fire timer etter siste kontakt