Facebookgruppen som hetser hom
...
Facebookgruppen som hetser homofile og EuroPride-festivalen i Oslo, «Stopp homofile i Oslo`s gater! *NoGayPride - GayShame», ble opprettet onsdag 25. juni av Ubaydullah Hussain, talsmann i den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Foto: Skjermdump fra Facebook
«Homofili, en ekkel og grusom sykdom, må bekjempes og stoppes»
Del
Ubaydullah Hussain, talsperson for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, har laget en åpen Facebook-gruppe der han går hardt ut mot EuroPride-festivalen og homofile.

Ubaydullah Hussain opprettet Facebookgruppen « Stopp homofile i Oslo`s gater! *NoGayPride - GayShame* » onsdag kveld.

Nettisiden er illustrert med et brennende regnbueflagg.

Hussain skriver at «denne gruppen er opprettet for å vise vår motsatt mot "gay pride" (er egentlig gay shame), som skal gå i tog i Oslos gater førstkommende lørdag. Homofili, som er en ekkel og grusom sykdom, må bekjempes og stoppes. Denne sykdommen er i dag spredt omtrent i alle verdens kanter, og disse skammelige menneskene har i senere tid også begynt å vise dette offentlig.»

Les også: Når homofile ikke kan bevege seg fritt - lederartikkel i Dagen

«Skummelt og trist»

Lørdag arrangeres en stor parade i Oslo under EuroPride-festivalen.

Flere homofile har tatt kontakt med Dagen. De sier de er skremt over holdningene som kommer fram i facebookgruppen.

– Veldig skummelt og trist med slikt. Er ikke lenge siden noen ble slått ned i den paraden, sier en som ønsker å være anonym.

Leder for Europride-festivalen i Oslo, Stein Runar Østigaard, er ikke bekymret.

– Det kan være noen som ønsker å ytre seg mot paraden. Men vi frykter ikke noe utover det, sier Østigaard til NTB.

Om Facebook-gruppa sier festivallederen:

– Det er kjedelig med en slik gruppe, og kjedelig at noen ikke ønsker at vi skal gå ut i gatene. Men det har vi tenkt å gjøre, sier Østigaard.

Den åpne Facebook-gruppen hadde torsdag formiddag, etter at den hadde vært åpen i 17 timer, fått 290 medlemmer.

– Allah skapte ikke Adam og Even, han skapte Adam og Eva. Islam, som alle religioner, tillater ikke praktisering av homofili. Det er nok et bevis på at folk har glemt sin skaper, sier Ubaydullah Hussain til TV 2.

Paradesjef Hallvard Øren understreker at de har et godt samarbeid med politiet for å ivareta sikkerheten under paraden lørdag.

– Jeg oppfordrer alle til å gå i paraden, sier Øren til NTB.

Politiet følger med

– Paraden er en godt kjent markering. Vi tror at det i utgangspunktet blir en hyggelig dag for alle. Men på lik linje med andre arrangementer, følger vi med på sikkerheten, sier politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

På spørsmål om Facebook-gruppa svarer Fredriksen:

– Vi forventer ikke motdemonstrasjoner eller bråk. Men det kan tenkes at personer ønsker å ytre sine synspunkter. Vårt budskap er da at et slikt eventuelt arrangement må meldes til politiet, og de må holde seg innenfor de lovene som begrenser ytringsfriheten, sier Fredriksen til NTB.

Les også: 15 menigheter støtter EuroPride-homofestivalen i Oslo

profetens ummah,ubaydullah hussain,facebookgruppe,europride,homohets