Bilder fra de sakene som engasjerte mest på dagen.no i uke 34 i 2014. Collage: Dagen.no

Mest lest på Dagen.no i uke 34

Se hvilke saker som engasjerte mest.

I løpet av dagene 18. - 24. august 2014 ble disse artiklene / meningene aller mest lest på dagen.no:

Møtte veggen med full kalender

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen-journalist Bjørn Olav Hammerstad har møtt ekteparet Hilde og Arild Sæle som forsøkte å kombinere to karrierer, tre barn og alt for mange aktiviteter. En dag sa det stopp.

Myten om israelsk okkupasjon

Dag Øyvind Juliussen, direktør i den norske avdelingen i den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, skriver om den norske Midtøsten-debatten. Han påpeker i sin kommentar at begrepet «okkupasjon» går igjen som et mantra. Begrepet brukes uavlatelig i kritikk mot Israel.

Student flyttet inn i jordhytte i skogen

Ola Hellenes tok året med friluftsliv som fag på skolen på fullt alvor. Hele skoleåret bodde han i en gamme i skogen. Journalist Tore Hjalmar Sævik møtte ham både under og etter oppholdet i jordhytta. Se video og les hvordan året forløp.

«Oase-menighet» mister nok en prest

Journalist Stein Gudvangen, som jobber ved Dagens Oslo-kontor, skriver om den kanskje sterkest karismatisk pregede menigheten i den norske kirke; Gulset i Skien. I april sluttet seniorprest Thor Hesselberg. Nå drar også sokneprest Morten Edvardsen.

Norske Linda (21) har søkt tilflukt i bomberom 50 ganger i sommer

Dagen er den eneste norske avisen som har en fast journalist, en korrespondent, boende i Israel. Vi sendte John Solsvik til Ashdod, der han møtte Linda Ljung som ber til Gud hver gang rakettalarmen går.

Børre Knudsen som predikant

Sivert Angel er rektor ved Det praktisk- teologiske seminar ved Universitetet i Oslo. Han skriver en malende kronikk: Predikantvirksomheten Børre Knudsen setter seg fore å oppfylle er altså en som forener ham med Kristus. Den bruker ord som ødelegger ham selv for at hans gjerning kan ligne Jesu liv. Slik blir prekenen ikke bare en tale hvor Børre Knudsens ord og kropp forenes, men hvor Jesus blir nærværende i den. Les kronikken her.

Les også
Myten om israelsk okkupasjon
Les også
Møtte veggen med full kalender
Les også
Mest lest på Dagen.no i uke 33
Les også
Mest lest på Dagen.no i uke 32
Les også
Mest lest på Dagen.no i uke 31