Abid Raja (V, t.v.), her i samtale med Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under Arendalsuka. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Demonstrasjonen mot IS er et historisk vendepunkt

Det er historisk når alle religioner og partier samler seg i demonstrasjonen mot muslimske ekstremister, men også et vendepunkt når det er muslimer selv som tar initiativet mener Abid Raja (V).

– Det er et stort sunnhetstegn at initiativet ikke kommer fra oss politikere, men at det vrengte seg i magen til vanlige muslimer i Norge når man så IS på TV og Profetens Ummah på VGTV. Tre unge jenter gikk foran, grep øyeblikket og skapte vendepunktet Norge har ventet på, sier Raja til NTB.

Demonstrasjonen tar avstand fra islamistgruppen Den islamske staten (IS), som forrige uke halshogde den amerikanske journalisten James Foley, og fra den norske gruppen Profetens Ummah, som støtter dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ubaydullah Hussain: «De er ignorante eller har for lite kunnskap»

2.600 på Facebook

Fem timer før toget fra Grønland til Stortinget starter, har 2.600 personer meldt seg på via demonstrasjonens facebookside.

– Ingen vet hvor mange vi blir. Men at det kommer tusener er helt sikkert. Fortell meg hvor og når det har skjedd tidligere at tre unge muslimske jenter tar initiativ til en demonstasjon. Så stiller statsministeren, Stortingets presidentskap og alle partilederne på Stortinget opp. Dette mangler sidestykke i all historie, sier Raja.

Han skal selv være blant de 16 appellantene som skal tale foran Stortinget. Både statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder Jonas Gahr Støre, fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas og generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge er blant appellantene.

Analyse: «Gjemmer seg bak dialog med de radikale muslimene»

– Står samlet

Dette gir ifølge Raja også et sterkt signal fra et samlet politisk Norge tilbake til norske muslimer.

– Det ene er at vi også støtter opp om de moderate muslimene. Det andre er at vi vet at det ikke er deres skyld, at de skal vite at de ikke er alene. Vi har hatt en tillitskrise mellom politi og innvandrere i Norge. Dette bygger relasjoner mellom de styrende og minoritetsmiljøet i Norge. Det vitner også om hva slags nasjon Norge ønsker å være, sier Raja.

Så langt har ikke arrangørene fått noen signaler om motdemonstrasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ap skeptisk til å frata fremmedkrigere passet
Les også
Lojale mot islamistene
Les også
IS og oss
Les også
Utenlandskrigere kan miste statsborgerskapet
Les også
Britene mener bøddelen er en tidligere hip-hop-artist