Dansk imam anmeldt for oppfordring til jødedrap
Del
En omstridt imam i Aarhus er anmeldt av det danske Trykkefrihedsselskabet for å ha oppfordret til drap på sionistiske jøder.

Anmodningen skal ha kommet under en fredagsbønn i en moské i Berlin, melder Ritzau. Imamen nekter selv for å ha gitt en generell oppfordring til drap på jøder.

– Oppfordringer til vold skaper ringvirkninger av frykt og fører til tap av frihet for dem som rammes. For tiden er det ikke minst trusler og voldsoppfordringer som legger press på ytringsfriheten, sier Katrine Winkel Holm i Trykkefrihedsselskabet, som selv er omstridt og har markert seg med sterk islamkritikk.

– Det er ikke nok at danske politikere nok en gang nøyer seg med å rituelt fordømme en imams horrible uttalelser, tilføyer hun.

Politiet etterforsker uttalelsene, men imam Abu Bilal Ismail påpeker at han ikke vil at «alle jøder» skal dø.

– Jeg mener ikke at alle jøder skal dø. Det er kun jøder som har drept befolkningen i Gaza. Jeg har bedt Gud om å ødelegge de jødene som dreper oss, sier han til Berlingske Tidende.

Ismail er imam i Grimhøjmoskeen, som tidligere er blitt anklaget for å radikalisere unge. 22 unge menn som har reist til Syria eller Irak for å krige, har ifølge dansk politi vært innom denne moskeen. (©NTB)

gaza,dk-imam-anmeldt,utenriks,nyheter,politikk,islam,norden,danmark