VERTSBY: Oslo er vertsby for h
...
VERTSBY: Oslo er vertsby for homofestivalen EuroPride 2014. Her er Oslo sentralstasjon pyntet med regnbuefarger og flagg. Foto: Byline stor
Menigheter støtter homofestival
Del
– Vi tar tydelig standpunkt ved å støtte opp under EuroPride og vil feire deres kjærlighet og mangfoldet i samfunnet, sier sokneprest i Grorud kirke, Tone Marie Falch.

Oslo er vertsby under den europeiske festivalen EuroPride som foregår nå (20. - 29. juni

Festivalen har som mål gjennom kunst, kultur, politikk og fest å sette fokus på menneskerettigheter og andre spørsmål som angår homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Soknepresten i Grorud forteller at deltagelse var tema i arbeidsutvalget i menighetsrådet. Der ble det besluttet å bidra med prester og andre frivillige fra menigheten til en egen kirkestand under homofestivalen. Under Kirken på Pride skal det være mulig for folk å komme for å be, få forbønn, samtale og sjelesorg eller en stille stund.

– Når Oslo er vertsby så synes vi at det er viktig at vi som kirke stiller oss bak arrangementet sier Falch. Hun forklarer at menigheten er opptatt av å være en åpen og inkluderende kirke som ønsker å se og ivareta alle.

– Vi vil forkynne for og bekrefte alle som ønsker det, enten det er heterofile, homofile, bi- eller transpersoner eller andre skeive. Dette er en tydelig stemme fra menigheten, slår hun fast.

Les også: Byrådslederen refser NFF for homoflaggnekt

– Velkommen uansett

15 i hovedsak sentrumsnære menigheter i Oslo er oppført på «Kirken på Pride» sin liste over støttespillere:

Bøler, Gamlebyen og Grønland, Grorud, Hasle Iladalen og Sagene, Kampen, Lilleborg, Maridalen, Majorstua Pluss (18-30-kirken), Paulus menighet, Skøyen, Sofienberg, Torshov, Tøyenkirka og Vålerenga menighet.

Studentrådet ved Menighetsfakultetet (MF) stiller seg også bak EuroPride. Leder i studentrådet, Silje Mathea Kleftås Nygård, sier til Dagen at det er lik rett til utdanning, «uansett hvem en velger å dele livet med», som er grunnen til det.

– Dessuten vil studentrådet legge vekt på at alle er velkommen på MF uansett om en er homofil, heterofil, liberal eller konservativ, sier hun.

På grunn av ferieavvikling vil ingen fra MF være på kirkestanden.

– Men vi har vår logo på brosjyren og støtter opp om arrangementet, sier Kleftås Nygård.

homofestival,menigheter,europride